Haga op plaats 21 in AD Ziekenhuis top 100

09 november 2018

We staan dit jaar op een 21ste plaats in de AD Ziekenhuis top 100. De krant laat zien laat zien wat we eerder zelf ook hebben vastgesteld, namelijk dat we op de meeste terreinen goede resultaten behalen en dat op een aantal punten nog verbetering mogelijk is.

We zien bovengemiddeld goede resultaten op het gebied van onder andere pijnmeting na een operatie, screening op bloedvergiftiging en screening op  ernstige verwarring (delier). Ook het lage percentage heroperaties na een heupfractuur is goed evenals het volume van het aantal patiënten dat behandeld is voor prostaatkanker. Inmiddels worden onze patiënten met prostaatkanker behandeld in het Reinier Haga Prostaatkankercentrum.

Dit voorjaar heeft ons ziekenhuis het meetresultaat van 678 indicatoren geanalyseerd. Hiervan bleken er 26 voor verbetering in aanmerking komen. Daarvoor zijn inmiddels plannen gemaakt en ook in uitvoering genomen, waaronder de indicatoren die in het AD-onderzoek genoemd worden. Elk jaar analyseren wij de resultaten van de indicatoren en maken verbeterplannen.  Op die manier werken we voortdurend aan de verbetering van onze zorgkwaliteit voor de patiënten.

Onze uitkomsten houden we ook bij voor de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en het Zorginstituut Nederland. Het AD heeft 38 indicatoren van de ziekenhuizen beoordeeld. Klik op ziekenhuischeck voor een vollediger beeld van de resultaten van het HagaZiekenhuis.

Een volledige beeld van de 678 indicatoren van het HagaZiekenhuis staan op de site zorginzicht. U krijgt hier de mogelijkheid een document in Excel te downloaden, waarin alle indicatorgegevens van het HagaZiekenhuis en alle overige Nederlandse ziekenhuizen te zien zijn.

Bekijk onze scores in AD

januari 2018februari 2018maart 2018april 2018mei 2018juni 2018juli 2018augustus 2018september 2018oktober 2018november 2018december 2018