Lopers Aramco Beachrun rennen ruim 30.000 euro bij elkaar voor JKZ

08 mei 2018

Met een geweldige opbrengst van ruim 30.000 euro voor het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) is de Aramco Beach Run op 6 mei een groot succes geworden. Ook het fantastische weer en de enthousiaste deelnemers droegen hieraan bij. De bijna 1700 deelnemers konden voor de sponsorloop kiezen uit 1, 5, 10 of 15 kilometer lopen over de boulevard, de pier, de duinen en het strand.

Veere Bosch liep met haar vader Siebe Bosch de 1 km Family Run voor haar broertje Rune.

Centraal in de race stonden Veere (4) en haar broertje Rune (3 maanden). Beiden werden veel te vroeg geboren en brachten een deel van hun eerste levensmaanden door op de afdeling Neonatologie van het JKZ. Daar werden ze gebuideld door hun ouders. De ouders dragen hun kleintje dan op de blote huid, wat een groot positief effect heeft op de ontwikkeling van de neonaatjes in de eerste levensfase. Om dat buidelen nog beter te faciliteren is de opbrengst van de Aramco Beach Run bestemd voor het aanschaffen van buidelstoelen en materiaal dat de kleintjes comfort biedt, zoals zandzakjes en speciale kussentjes.

Veere, die zelf de 1 kilometer liep, maakte het bijeengelopen bedrag bekend. Fréderique Hofstede, medisch manager van het Juliana Kinderziekenhuis, was superblij. "Heel veel dank aan alle toppers die geld ophaalden voor de allerkleinsten op de afdeling Neonatologie van het Juliana Kinderziekenhuis. Dit geld gaan we heel goed besteden!"

De uitslagen

Foto's via Facebook:

Aramco _bosch

Fred Zuiderwijk interviewt de familie Bosch. Rechts: medisch manager en kinderarts Fréderique Hofstede

januari 2018februari 2018maart 2018april 2018mei 2018juni 2018juli 2018augustus 2018september 2018oktober 2018november 2018december 2018