Minister Bruins wil van patiënten weten wat zij belangrijk vinden

07 juni 2018

Het zal je maar overkomen. Je bent op bezoek in het HagaZiekenhuis en je wordt zomaar aangesproken door minister Bruins van Medische Zaken en Sport. Hij wil graag van je weten wat je belangrijk vindt aan de zorg en wat er beter kan. Het overkwam diverse patiënten op ‘What matters to you?’ dag op 6 juni in het HagaZiekenhuis.

Op de afdeling Longziekten vragen minister Bruins en verpleegkundige Shenna aan Jill wat haar verblijf aangenamer kan maken.

De minister nam alle tijd om met patiënten en medewerkers te praten. In het Juliana Kinderziekenhuis schoof hij aan tafel bij de KinderAdviesRaad aan. Op creatieve wijze lieten de kinderen zien wanneer een dag in het ziekenhuis voor hen perfect is.  Op de verpleegafdeling ontmoet hij verpleegkundigen en CF-patiënt Jill Oosterbaan. Jill ligt vaak in ons ziekenhuis. Op de vraag van de minister wat zij belangrijk vindt, zegt ze: "Persoonlijke aandacht en een luisterend oor. Dat maakt mijn dag goed." Ook heeft de minister een ontmoeting met een mevrouw op de afdeling Oncologie. Er volgt een lang gesprek met haar en de verpleegkundige.

"Minder papierwerk"

Maar hoe ziet de minister dat voor zich: meer persoonlijke aandacht? Zeker met al dat papierwerk. "Daar moeten we van af, maar daar heb ik de zorgverleners hard bij nodig. Zij weten het beste wat er af kan en wat moet blijven. Als er minder papierwerk is, kan er meer tijd aan de patiënt worden besteed." De minister komt voor het eerst in het HagaZiekenhuis. Hij is onder de indruk. "Het HagaZiekenhuis gaat kritiek niet uit de weg en dat is goed. Want van patiënten kun je veel leren."

Wilt u ons ook laten weten wat u belangrijk vindt? Ga dan naar www.hagaziekenhuis.nl/wmty. We zijn heel benieuwd en gaan graag aan de slag met uw suggesties.

LR_Haga _Minister Bruins _9996

Minister Bruins in gesprek met de KinderAdviesRaad (KAR) van het JKZ

Zorgverleners in gesprek met patiënten.

IMG_9803_b

De minister praat met een patiënt en verpleegkundige Marieke van de afdeling Oncologie over wat er toe doet voor de patiënten.

januari 2018februari 2018maart 2018april 2018mei 2018juni 2018juli 2018augustus 2018september 2018oktober 2018november 2018december 2018