Rampenoefening in het HagaZiekenhuis verloopt uitstekend

22 november 2018

Het is 22 november, 7.15 uur. Op de Spoedeisende Hulp van het HagaZiekenhuis komt een alarmerende melding binnen. Alle medewerkers staan op scherp. In korte tijd is het een drukte van jewelste. Er worden 60 slachtoffers binnengebracht …

Gelukkig gaat het om een rampenoefening met lotusslachtoffers. De jaarlijkse oefening werd gehouden met professionals van het HagaZiekenhuis, het Juliana Kinderziekenhuis, de HuisArtsenPost (HAP), de politie, het Nederlandse Rode Kruis met 2 ambulances en de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR). De 'ramp' gebeurde voor de kust van Scheveningen waar 2 kotters met elkaar in botsing kwamen. Na de botsing volgde ook een explosie.

Iedereen weet wat hem of haar te doen staat. Het beleidscrisisteam onder leiding van de directie houdt het overzicht en heeft druk overleg met de diverse betrokken afdelingen en de externe partijen. Artze Prins, manager van de Acute Zorg, was projectleider van de rampenoefening. Hij kijkt met grote tevredenheid terug op de oefening. "We oefenen dit jaarlijks. Dat is altijd spannend, maar vooral heel leerzaam voor iedereen. Er was een uitstekende samenwerking tussen alle organisaties en de doorstroming van de patiënten verliep erg goed."

januari 2018februari 2018maart 2018april 2018mei 2018juni 2018juli 2018augustus 2018september 2018oktober 2018november 2018december 2018