Sarah Woltz wint Heelkundeprijs 2018

30 juli 2018

Ex-Haga-arts-assistent Sarah Woltz heeft de Heelkundeprijs 2018 gewonnen. De prijs, die bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag, wordt jaarlijks uitgereikt aan de arts-assistent die zich gedurende het afgelopen jaar in de meest brede zin verdienstelijk heeft gemaakt op de afdeling Heelkunde. Sarah kreeg de prijs voor haar inzet op de afdeling en haar promotieonderzoek naar de behandeling van breuken in het midden van het sleutelbeen.

Sarah is "ontzettend vereerd": "Het onderzoek heb ik vanuit Leiden gedaan, maar wel tijdens mijn opleiding hier in het HagaZiekenhuis. Ik heb het er ook vaak met mijn bazen hier over gehad en zij hebben me ook altijd gestimuleerd", aldus de verheugde winnares. "Er is hier in het HagaZiekenhuis een heel erg goed opleidingsklimaat. Ik heb het contact met mijn bazen als fijn en laagdrempelig ervaren. Bovendien heb ik de kans gekregen om een half jaar naar King's College Hospital in Londen te gaan. Dat is heel bijzonder!"

"Veelbelovende traumatologe"

Vaatchirurg en opleider Heelkunde Jan Wever legt uit waarom Sarah de prijs verdient: "Sarah is een veelbelovende traumatologe met heel goede toekomstmogelijkheden. Zij ontvangt de Heelkundeprijs vanwege de hoge kwaliteit van haar onderzoek. Bovendien heeft ze haar stage traumatologie in Londen met veel verve en zeer veel succes voltooid, als een goede vertegenwoordiger van ons ziekenhuis."

Inmiddels werkt Sarah als fellow traumachirurgie bij de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. "Dat is een tijdelijke plek om je verder te ontwikkelen, een logische stap na je opleiding", vertelt Sarah. "Ik wil nu eerst als fellow meer ervaring opdoen, maar daarnaast ga ik ook verder met onderzoek doen. Dat is me ontzettend goed bevallen. Ik ben nu met Groningen aan het praten om mee te doen met een onderzoek naar laterale claviculafracturen, een ander deel van het sleutelbeen. In onderzoek doen kan ik mijn creativiteit kwijt. Ik vind het leuk om een antwoord te vinden op vragen die de praktijk verbeteren."

Voor het geld dat aan de Heelkundeprijs verbonden is, heeft Sarah een toepasselijke bestemming. "Ik heb inmiddels twee keer op een Amerikaans congres gesproken over mijn onderzoek en sindsdien heb ik contact met een professor uit Phoenix. Ik ben aan het regelen dat ik een maand naar Phoenix kan voor een 'observership'. Ik mag daar als Nederlandse arts niet werken, maar via een observership kan ik wel meekijken en 'tips and tricks' leren. Dit alles kost erg veel geld, dus de Heelkundeprijs is erg welkom!"

Over de Heelkundeprijs

De Heelkundeprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan degene die zich gedurende het afgelopen jaar in de meest brede zin verdienstelijk heeft gemaakt op de afdeling Heelkunde. Dit gaat meestal om patiëntenzorg en/of wetenschappelijk onderzoek dat klinisch relevant is. De Heelkundeprijs ontstond in 2002, dankzij de gulle donatie van een patiënt die anoniem wil blijven. De prijs bestaat uit een oorkonde en een vrij te besteden geldbedrag. De Stichting HagaVrienden beheert het beschikbare bedrag.

januari 2018februari 2018maart 2018april 2018mei 2018juni 2018juli 2018augustus 2018september 2018oktober 2018november 2018december 2018