2019

Eerste medisch hulpverleners aan de slag in het HagaZiekenhuis

15 januari 2019

Vorig jaar is er een nieuw beroep bij gekomen in de gezondheidszorg: de medisch hulpverlener. Esraa Abbas rondde de hbo-opleiding als een van de eersten af. Samen met 4 andere medisch hulpverleners werkt ze nu in het HagaZiekenhuis. Ze heeft haar plekje op de Spoedeisende Hulp (SEH) helemaal gevonden. “Ik vind het geweldig.”

Esraa Abbas heeft haar plekje op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het HagaZiekenhuis helemaal gevonden.

De opleiding tot medisch hulpverlener is pittig. In 4 jaar worden de studenten klaargestoomd voor een carrière in de anesthesiologie, operatieve zorg, spoedeisende zorg of de ambulancezorg. "De eerste twee jaar bestaat vooral uit theorie en praktische vaardigheden van de anatomie, (patho)fysiologie, geneesmiddelenleer, communicatie en verpleegkundige handelingen", zegt Esraa.  "De laatste 2 jaar kies je een richting en loop je een gerichte stage. Ik had mijn keuze voor de spoedeisende zorg snel gemaakt."

Veel vraag

Esraa's keuze stemt Ada Bosma, manager acute zorg in het HagaZiekenhuis, tevreden. Er is namelijk een grote vraag naar gespecialiseerd personeel in dit vakgebied. "Het personeelstekort raakt ook het HagaZiekenhuis", zegt Ada. "De medisch hulpverleners komen als geroepen. Ze zijn tijdens hun opleiding goed voorbereid op de praktijk. Daardoor kunnen wij hen direct inzetten in complexe situaties. Ze zijn supergemotiveerd, enthousiast en hebben veel kennis en vaardigheden in huis. Dat is heel fijn."

Traineeship

Het HagaZiekenhuis is het eerste ziekenhuis in de regio die medisch hulpverleners in dienst neemt. De hulpverleners krijgen de kans om nog meer kennis en ervaring op te doen in een traineeship (praktische jaaropleiding). Een mooie kans, vind Esraa. "Onder begeleiding mag ik lichamelijk onderzoek doen, diagnoses stellen, therapeutische handelingen verrichten en de hulpverlening coördineren. De collega's helpen me ontzettend goed en geven me het vertrouwen. Het Haga is een warm bad. Ik voel me hier helemaal op mijn plek!"

 

Nieuwsoverzicht

januari 2019februari 2019maart 2019april 2019mei 2019juni 2019juli 2019augustus 2019september 2019
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook