2019

Haga organiseert voor 25e keer echocardiografiecursus voor artsen

01 april 2019

De afdeling Cardiologie van het Hartcentrum HagaZiekenhuis heeft voor de 25e keer de Haagse Cursus Echocardiografie georganiseerd voor cardiologen en cardiologen in opleiding in Nederland. Een jubileumjaar! De cursus is een begrip in de cardiologiewereld. Binnen een paar dagen waren alle cursussen volgeboekt. Voor het eerst dit jaar werden de Haagse cardiale MRI-cursus en Haagse cardiale CT-cursus aan het weekprogramma toegevoegd.

Volle aandacht van de cursisten in het Marriot The Hague Hotel waar de cursussen plaatsvonden

Het ziekenhuis begon 25 jaar geleden met de opzet van de cursus om cardiologen en AIOS in de echobeeldvorming in Nederland op te leiden. De Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) accrediteerde de cursus voor cardiologen en cardiologen in opleiding. 

Uitgebreid

Ivo van der Bilt en Wilco Tanis, ervaren cardiologen in beeldvormende technieken, hebben dit jaar de cursus nieuw leven ingeblazen. "Dit jaar hebben wij de Haagse cardiale MRI-cursus en de Haagse cardiale CT-cursus toegevoegd aan de 25e editie van de Haagse echocardiografiecursus",  legt Ivo uit. "Drie cursussen in een week kunnen bijwonen is uniek in Nederland. Sprekers en deelnemers uit het hele land waren op de verschillende dagen aanwezig. De computers voor de CT en MRI cursus werden geleverd door onze technologiepartner Siemens. Zij installeerden de software en gavenondersteuning tijdens de cursus. De CT en MRI cursus hadden 40 deelnemers en de echocursus telde 120 deelnemers. Onze radiologen Jan Kees van Rooden en Rogier van Gelder hebben een actieve bijdrage geleverd als sprekers en begeleiders van de workshop.

Op de vraag aan de deelnemers of zij de cursus volgend jaar opnieuw bezoeken antwoordde 100% met ja!!"

 

 

Nieuwsoverzicht

januari 2019februari 2019maart 2019april 2019mei 2019juni 2019juli 2019augustus 2019september 2019
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook