Mantel der Liefde – Interactieve tentoonstelling over mantelzorg

27 maart 2019

Vanaf zondag 24 maart staat de lichtstraat in het HagaZiekenhuis, locatie Leyweg, in het teken van mantelzorg. Kom naar deze interactieve tentoonstelling, een ontmoetingsplek waar u met elkaar in gesprek kunt over mantelzorg.

Er staan schoolborden, viewmasters, een fotopuzzel, een rechthoek en een ladenkast, met foto's en verhalen. U kunt de foto's niet alléén bekijken. U moet elkaar helpen. U bent even elkaars mantelzorger.

Mantel der Liefde
Ilse Wolf is de fotografe van de Mantel der Liefde. Zij heeft gezien hoe haar moeder dagelijks zorgt voor haar vader, die zijn arm verloor. Dit zette haar aan het denken. Wanneer ben je eigenlijk een mantelzorger en hoe is dat? Om antwoord op die vragen te krijgen begon zij met de Mantel der Liefde. Zij bracht 12 situaties in beeld voor deze tentoonstelling.

Merel van der Linden bedacht het concept van elkaar helpen en Carla van Gaalen interviewde de mantelzorgers en hun familie. En zo ontstond een 3-dimensionale interactieve tentoonstelling.

Het HagaZiekenhuis vindt het belangrijk dat mantelzorgers erkend, goed geïnformeerd, gehoord en ondersteund worden. Het ziekenhuis faciliteert daarom projecten zoals Mantel der Liefde.

Wanneer bent u mantelzorger?
Als u fulltime thuis voor uw partner zorgt? Door de was te doen voor uw moeder die in het ziekenhuis ligt? Of wanneer u een paar keer per week een kop koffie drinkt bij de buurman? Een ding is zeker: mantelzorg overkomt u. Ineens is daar die dierbare die hulp nodig heeft, die afhankelijk is. Je man, je vrouw, dochter, zoon, vriend, vriendin, buurvrouw. Uit liefde en omdat je het voor die ander over hebt, sta je klaar. Ineens bent u mantelzorger.

Kijk voor meer informatie op https://mantelderliefde.nl

januari 2019februari 2019maart 2019april 2019mei 2019juni 2019juli 2019