2019

Nieuw topzorgpredicaat voor sikkelcelziekte en thalassemie

18 april 2019

Volgens hematoloog Jean Louis Kerkhoffs heb je als topklinisch specialisme over enkele jaren geen bestaansrecht meer als je géén topzorgpredicaat hebt. Hematologie heeft de topzorgpredicaat-nieuwe-stijl binnen voor sikkelcelziekte en thalassemie.

Hematoloog Jean Louis Kerkhoffs is blij met de STZ topzorgpredicaten. Het laat zien dat we kwaliteit leveren.

Voorheen werd het topzorgpredicaat (het 'bewijs' dat je aantoonbaar onderscheidende zorg verleent op een bepaald gebied) iets te eenvoudig toegekend, vond men bij de Stichting Topklinische Opleidingsziekenhuizen (STZ). Dus is de aanvraag- en toekenningsprocedure recentelijk gewijzigd. Het is nu minder gemakkelijk om een topzorgpredicaat te krijgen en voor elke topklinische functie moet een nieuw predicaat worden aangevraagd.

"STZ is begonnen met het Zorgregister", vertelt Jean Louis Kerkhoffs. "Daarin kun je je aanmelden als expertisecentrum. Wij hebben twee aanvragen ingediend: een predicaat voor sikkelcelziekte en een predicaat voor thalassemie. En die hebben we gekregen omdat we voldoen aan de strenge criteria. Ik vind het heel normaal dat je patiënten op een zo goed mogelijke manier behandelt. Maar zo'n topzorgpredicaat helpt je wel om als ziekenhuis patiënten aan je te binden en je regionale functie sterker te maken. Ik denk overigens dat je over vijf jaar alleen nog maar sikkelcelziekte mag behandelen als je een expertisecentrum bent." 

Nieuwsoverzicht

januari 2019februari 2019maart 2019april 2019mei 2019juni 2019juli 2019augustus 2019september 2019
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook