2019

Nieuwe beademingstoestellen op de operatieafdeling

20 juni 2019

Betere bescherming voor de longen, zuiniger door minder gebruik van slaapmiddelen, milieuvriendelijker en compacter dan zijn voorganger. De nieuwe beademingstoestellen op de operatieafdeling van het HagaZiekenhuis zijn de beste toestellen op de markt. Het Haga heeft er onlangs acht in gebruik genomen. Volgend jaar volgen nog eens acht.

“Het is geweldig om met deze nieuwe apparatuur te werken”, vertellen Linda van den Akker en Jeroen Boswinkel vol trots.

Innovatie in de zorg neemt de laatste jaren steeds meer toe. Niet alleen worden nieuwe, minder invasieve behandelmethoden bedacht, ook de apparatuur wordt meer High Tech met een uitbreiding van mogelijkheden. "Het nieuwe toestel heeft meer beademingsvormen. Dat betekent meer maatwerk voor de patiënt. Zo worden de longen beter beschermd", vertellen anesthesioloog Andreas Lütkenhues, anesthesiemedewerker Linda van den Akker en anesthesiemedewerker Jeroen Boswinkel. Alledrie waren nauw betrokken bij de aanschaf.

De nieuwe toestellen zijn ontwikkeld in samenwerking met deskundigen over de hele wereld. Voor de anesthesiemedewerkers zijn ze prettiger om mee te werken. Linda: "Alle drie de schermen zitten mooi op een lijn naast elkaar. Dat is heel overzichtelijk. Het is heel fijn om met het nieuwste van het nieuwste te mogen werken." 

 

Nieuwsoverzicht

januari 2019februari 2019maart 2019april 2019mei 2019juni 2019juli 2019augustus 2019september 2019
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook