Donderdag 25 januari

12.00 - 12.30 uur: TNO Leefstijl als medicijn

Leefstijl als medicijn in connectie tot chronisch zieken, met name diabetes
Leefstijl (beïnvloeding) bij kinderen en jongeren, met name voeding en bewegen. Leefstijl voor de gezonde werknemer, met name bij shiftwork/nachtwerk

12.45 - 13.15 uur - HC@Home

HC@Home maakt het mogelijk patiënten met een chronische ziekte zelf de regie te geven in een deel van hun behandeling met behulp van een gebruiksvriendelijke oplossing voor toepassing in de thuissituatie. Met HC@Home kunnen thuis activiteiten, hartslag, bloeddruk en gewicht worden gemeten. Op ieder gewenst moment kunnen de metingen worden ingezien door zowel de patiënt als diens arts.

www.hcathome.com

Hc -home

13.30 - 14.00 uur - De Sensiks belevingscabine

ook wel Snoezelkamer 3.0 www.sensiks.com

14.15 - 14.45 uur - Tessa, de sociale robot

Tessa, de sociale robot die de eerstvolgende geplande afspraak of taak uitspreekt. Zij ondersteunt de dagelijikse structuur en geeft suggesties voor activiteiten. Tessa activeert mensen en ondersteunt zelfstandigheid.

www.tinybots.nl

Tessa

15.00 - 15.30 uur - De Beleeftuin

De Beleeftuin en Haga uit bed nodigen u uit om te bewegen. Voor een gezonde leefstijl is het essentieel om te bewegen zeker als kwetsbare patiënt in het ziekenhuis. e-Health is een fantastische ondersteuning om u te stimuleren, motiveren en feedback te geven over hoeveel u beweegt. e-Health zal ook een standaard onderdeel zijn van de behandelingen fysiotherapie met ondersteuning in het maken van afspraken, informatievoorziening, afspraken op afstand en het uitvoeren van oefeningen.

Hoe Beweegt Haga

15.45 - 16.15 uur - iZi Gezond Lang Thuis

Zo lang mogelijk gezond en zelfstandig thuis blijven wonen, dat willen we allemaal. Ontdek hoe e-health u kan helpen om langer zelfstandig te blijven wonen. Denk aan slimme hulpmiddelen zoals een digitale deurspion, senioren tablet, valsensor, persoonlijke alarmering en sociale- en huishoud robots.
www.wijenizi.nl

Izi Gezond Lang Thuis

16.30 - 17.00 uur - Zin en Onzin rond Integrative medicine

In Zin en Onzin rond Integrative medicine beantwoorden Andrea van den Berg en Ines von Rosenstiel vanuit het platform Planetree & Integrative medicine vragen:
- Kun je beter wegblijven als ziekenhuis uit het complementaire zorgveld of is het beter om juist leefstijlinterventies actief uitzetten?

- Welke initiatieven sluiten in de praktijk al goed aan op de thema's voeding, beweging en ontstressen en profiteren van meer afstemming en samenwerking?

Integralezorg 1a