Robots en zo

Deze dag staat in het teken van Innoveren in opleiden, waarbij 's middags een spectaculaire middag is over Robots en zo voor kinderen in het Juliana Kinderziekenhuis.

Robot ZORA

Tijdens het kinderevent zal ZORA door middel van dans een interactie aangaan met de kinderen in het JKZ.
ZORA is een kleine humanoid robot van 57 cm hoog met een aaibaar uiterlijk, zij wordt ingezet ter ondersteuning van zorgpersoneel.

De ZORA wordt o.a. ingezet bij jongeren met autisme. Het voordeel van een robot voor deze kinderen is dat de robot voorspelbaar reageert, weinig mimiek heeft, geen stemintonatie en een onvoorspelbaar geduld heeft. Daarnaast is ze natuurlijk het vriendje van alle kinderen en de perfecte afleider in het ziekenhuis of zorgcentrum!

https://www.robotzorg.nl/product/zora-robot-voor-activering/
Zora -robot

Workshop "Robotje bouwen" in samenwerking met Museon

Robot bouwem

VR-iendje

Vriendschap is voor iedereen belangrijk. Het is echter lang niet altijd vanzelfsprekend dat je met je vrienden samen kunt zijn, bijvoorbeeld als je in het ziekenhuis ligt. VR-iendje™ wordt daarom je nieuwe maatje die je virtueel samenbrengt met je echter vrienden.

Je kunt weer terug naar school de lessen volgen, je eigen voetbalteam aanmoedigen en natuurlijk ben je bij de verjaardag van je opa!

Daarnaast hoeven je vriendjes jou ook niet meer te missen! Ze kunnen je de hele dag bezoeken op een manier die zo levensecht is dat het voelt alsof je er weer echt bij bent en hoort.

https://vr-iendje.nl/

 

VRiendje

Speurtocht door het JKZ!

Meneer Pienter en de Suikerfabriek is een uniek educatieboekje met toegespitste informatie voor ouders en kinderen met diabetes type 1 in de leeftijd van 4-7 jaar (maar oudere kinderen vinden het vaak ook leuk en informatief). Een boekje voor de ouders dat ze er altijd makkelijk weer even bij kunnen pakken, verrijkt met augmented reality waarmee de kinderen via een gratis app leuke educatieve animaties kunnen oproepen die voor hen de informatie helder uitleggen. www.behandelingbegrepen.nl

Sanbot

De Sanbot gaat al dansend en zingend rondrijden. Ontdek wat je allemaal met deze robot kunt doen. www.smartrobot.solutions

Sanbot

Kom kennismaken met onze eigen Robin en Bruno

 

De Sensiks belevingscabine

Ook wel Snoezelkamer 3.0 www.sensiks.com

Sensiks