Geschiedenis van het HagaZiekenhuis

Het HagaZiekenhuis ontstaat op 1 juli 2004 uit een fusie van Ziekenhuis Leyenburg en de Stichting Samenwerkende Ziekenhuizen Juliana Kinderziekenhuis/Rode Kruis Ziekenhuis. Deze laatste ontstond op haar beurt in 1993 uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis en het Rode Kruis Ziekenhuis.

De naam 'HagaZiekenhuis'

In 1229 koopt graaf Floris IV een landhuis in een dichtbegroeid bos aan een klein duinmeertje. In dit landhuis kan hij desgewenst zijn regeringsverplichtingen ontvluchten en tot rust komen. De naam van het landhuis is 'Haga'. Van het landhuis zijn geen resten bewaard gebleven; van het duinmeertje wel. Dat krijgt later de klinkende naam 'Hofvijver' en bevindt zich vandaag de dag in het hart van het Haagse regeringscentrum. Het logo van het HagaZiekenhuis sluit aan op de naam en plaats van het ziekenhuis: de groene stad Den Haag aan de Nederlandse kust.

Een rijke historie

Het HagaZiekenhuis is ontstaan uit drie toonaangevende Haagse ziekenhuizen met een rijke historie: het Ziekenhuis Leyenburg, het Rode Kruis Ziekenhuis en het Juliana Kinderziekenhuis.

Contact

Algemeen
Locatie LeywegLocatie Leyweg - Spoedplein

Telefoon(070) 210 0000

image_3006Meer informatie
Locatie Sportlaan

Telefoon(070) 210 0000

image_3006Meer informatie
Juliana KinderziekenhuisZorgplein Westland

Telefoon(0174) 417 227

image_3006Meer informatie