Raad van toezicht

rvt groepsfotoDe raad van toezicht (rvt) bestaat uit onafhankelijke leden met een ruime bestuurservaring op relevante terreinen in de zorg en maatschappij. De achtergrond van de leden is medisch, juridisch, financieel of bestuurlijk. De rvt benoemt de leden van de raad van bestuur (rvb) van het HagaZiekenhuis. De rvb legt aan hen verantwoording af. Daarnaast heeft de rvb de goedkeuring van de rvt nodig voor onder meer de jaarrekening en belangrijke strategische beslissingen over de toekomst van ziekenhuizen. Verder is de rvt een klankbord voor de rvb bij bestuurlijke en strategische vraagstukken.

De raad van toezicht van het HagaZiekenhuis bestaat uit:

Mevrouw M.A.M. Barth (voorzitter)

Mevrouw M.A.M. Barth (voorzitter)

Politicoloog Marleen Barth (1964) is professioneel toezichthouder. Ze was eerder voorzitter van GGZ Nederland en zat namens de Partij van de Arbeid in de Tweede Kamer en Eerste Kamer.

De heer P.L. Batenburg (vicevoorzitter)

De heer P.L. Batenburg (vicevoorzitter)

Oud-internist Piet Batenburg (1953) is toezichthouder van ziekenhuizen en zorgorganisaties, zelfstandig adviseur en mediator. Eerder was hij rvb-voorzitter van het Catharina Ziekenhuis en het Sint Franciscus Gasthuis.

Mevrouw V.E. Hart

Mevrouw V.E. Hart

Vanessa Hart (1970) is specialist in financieel- en risico management. Ze heeft lang bij ABN AMRO gewerkt, ook internationaal. Op dit moment is ze Chief Finance and Risk Officer (CFRO) bij Invest International B.V. Daarnaast is ze voorzitter/lid van de raad van toezicht van een aantal zorgorganisaties. Hart heeft rechten gestudeerd.

De heer S. Vermeer

De heer S. Vermeer

Simon Vermeer (1967) is sinds 2015 CIO (directeur Informatie & Technologie) van het Erasmus MC. Hij is lid van de raad van commissarissen van start-up anDREA bv. en bestuurslid van de Vereniging Samenwerkende ChipSoft Ziekenhuizen. Vermeer deed de officiersopleiding binnen de Koninklijke Landmacht. Hij heeft een master in ICT Management en brede managementervaring in deze sector.

Mevrouw J. van Vliet-Eppinga

Mevrouw J. van Vliet-Eppinga

José van Vliet-Eppinga (1964) is als interim manager actief bij transitietrajecten. Eerder was ze bestuurder en rvb-voorzitter bij diverse zorgorganisaties. Ook zit ze in de raad van toezicht van verschillende zorgorganisaties en een wooncorporatie. Van Vliet is econoom, ze begon haar loopbaan als verpleegkundige.