Wachttijden

Op deze pagina leest u meer over de wachttijden van het HagaZiekenhuis en het Juliana Kinderziekenhuis.

Actuele wachttijden

De wachttijden in de tabel worden weergegeven in dagen en worden elke maand vernieuwd. De wachttijden kunnen in de praktijk langer of korter zijn dan staat vermeld. Dit is afhankelijk van uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld een afspraak bij een specifieke arts of op een specifieke locatie, dan kan de wachttijd afwijken van de vermelde wachttijd. Spoedgevallen krijgen altijd voorrang.

Zorgsoort

De wachttijden staan vermeld per specialisme en zijn verdeeld in drie categorieën: polikliniek, behandeling en diagnostiek (onderzoek). In de tabel staat de categorie onder 'zorgsoort'. Bij een specialisme wordt bij 'algemeen' de toegangstijd tot een eerste afspraak op de polikliniek aangegeven. De wachttijd voor een onderzoek gaat in op het moment dat u samen met de arts heeft besloten dat u een onderzoek moet ondergaan. Staat er bijvoorbeeld 21 dagen dan is dit de wachttijd op het moment dat de arts uw onderzoek aanvraagt. Voor de behandeling geldt dat de wachttijd ingaat bij uw eerste afspraak op de polikliniek.

Maximaal aanvaardbare wachttijden

Ziekenhuizen hebben met de zorgverzekeraars normen opgesteld voor maximaal aanvaardbare wachttijden. Tóch kan het voorkomen dat het HagaZiekenhuis langere wachttijden heeft. In dat geval kunt u samen met uw zorgverzekeraar op zoek gaan naar een ziekenhuis óf kliniek waar u sneller geholpen wordt.

Voor ziekenhuizen gelden de volgende maximale wachttijden:

  • 4 weken (28 dagen) voor een eerste consult aan de polikliniek
  • 4 weken (28 dagen) voor een diagnose of indicatie na het eerste consult

Bekijk de wachttijden in dagen

Contact

Algemeen
Locatie LeywegLocatie Leyweg - Spoedplein

Telefoon(070) 210 0000

image_3006Meer informatie
Locatie Sportlaan

Telefoon(070) 210 0000

image_3006Meer informatie
Juliana KinderziekenhuisZorgplein Westland

Telefoon(0174) 417 227

image_3006Meer informatie