Afspraak op de polikliniek

Uw huisarts of behandelaar heeft u doorgestuurd naar een specialist in het HagaZiekenhuis. Daarom maakt u een afspraak voor een polikliniekbezoek. Dit kunt u telefonisch of aan de balie doen, maar in veel gevallen ook via het patiëntportaal MijnHaga.

Afspraak voor bloedafname

Wilt u bloed laten prikken? Ook voor bloedafname moet u een afspraak maken.

Samen met u zorgen wij voor veilige zorg!

Komt u voor een afspraak naar het HagaZiekenhuis? Dan zorgen wij met een aantal maatregelen voor uw en onze veiligheid. 

Bereid u goed voor op uw afspraak. Dan kunnen wij u beter behandelen. Lees daarom onderstaande informatie goed en helemaal. Klik op de kopjes om de onderwerpen te openen.

Voor uw afspraak

Hierdoor bent u sneller op de hoogte als uw afspraak verandert. Alleen als wij geen e-mailadres hebben, sturen wij de bevestiging via de post.

Het is dus belangrijk dat wij uw juiste e-mailadres hebben. Uw e-mailadres kunt u doorgeven of aanpassen via ons patiëntportaal MijnHaga.

Wilt u weten welke afspraken u heeft? Wat de uitslag is van uw onderzoek? Of uw gegevens nog kloppen? Of wilt u uw toestemmingen aanpassen? Dat kan via ons patiëntportaal MijnHaga.

Controleer voor uw afspraak op MijnHaga of uw gegevens kloppen. De volgende gegevens kunt u zelf aanpassen:

 • e-mailadres
 • (mobiele) telefoonnummer
 • huisarts
 • apotheek

Kloppen andere gegevens niet? Geef dit op de dag van uw afspraak dan aan op de aanmeldzuil. 
U kunt daarna bij de inschrijfbalie de juiste gegevens doorgeven. 

Op MijnHaga vindt u ook steeds vaker vragenlijsten, voorlichtingsvideo’s en folders. Bekijk deze informatie voor uw afspraak.
 

Als patiënt heeft u vaak te maken met verschillende zorgverleners. Bijvoorbeeld uw huisarts en apotheker. Voor uw behandeling is het belangrijk dat zij een actueel en compleet beeld hebben van uw gezondheidssituatie en dat zij, als dit nodig is, uw medische gegevens op ieder moment kunnen inzien. Ook ’s avonds, in het weekend en bij spoedgevallen.

Om uw gegevens te delen hebben wij uw toestemming nodig.  Regel uw toestemmingen vóór uw afspraak online.  Ga naar hagaziekenhuis.nl/toestemmingen voor meer informatie.

 

In een aantal gevallen vragen wij u voor uw afspraak een vragenlijst in te vullen. Staat er een vragenlijst klaar? Dan ontvangt u een bericht per post, e-mail of SMS met een instructie. Met uw antwoorden kan uw behandelaar de afspraak voorbereiden en u sneller behandelen. Vul deze vragenlijst dus in voor uw afspraak.

2 werkdagen voor uw afspraak sturen wij u een sms. Hierin staat een link naar hagaziekenhuis.nl/coronacheck. Ga naar deze pagina en beantwoord de vragen over uw gezondheid. Na het invullen van de vragen ziet u of u gezondheidsklachten heeft die passen bij COVID-19. Heeft u deze klachten? Bel dan naar de polikliniek waar u een afspraak heeft.

 

Moet u voor uw afspraak bloed laten prikken? Ga naar hagaziekenhuis.nl/prikafspraak om een afspraak te maken.

 

 • Controleer of uw zorgverzekering uw behandeling vergoedt.
 • Houd rekening met extra reistijd in verband met bouwwerkzaamheden rond locatie Leyweg.
 • Bedenk wat u tijdens uw afspraak wilt vertellen.
 • Bedenk wat u aan uw behandelaar wilt vragen. Schrijf uw vragen op.

 

 

 • Een geldig identiteitsbewijs;
 • Een overzicht van uw actuele medicijnen of uw medicatiepaspoort;
 • Uw verzekeringsgegevens;
 • Heeft u een papieren verwijsbrief ontvangen? Neem deze dan ook mee.
 • Bij sommige specialismen en poliklinieken moet u nog iets extra's meenemen. Uw bril of loophulpmiddel bijvoorbeeld. Als dit zo is, leest u dit op de pagina van het specialisme. Klik vervolgens op ‘Wat moet ik meenemen’.

In het ziekenhuis

Heeft u een afspraak op de polikliniek of de Spoedeisende Hulp? U mag maximaal 1 begeleider meenemen naar uw afspraak. Zo voorkomen we drukte en verkleinen we de kans op besmettingen.

Het is belangrijk om in het ziekenhuis zoveel mogelijk 1,5 meter afstand te houden. Met borden en posters geven wij instructies hoe u dat het beste kunt doen. Volg de aanwijzingen.

Na uw afspraak

Verlaat na uw afspraak direct het ziekenhuis. Heeft u een mondmasker gekregen? Doe die dan pas buiten af en gooi deze bij voorkeur thuis weg.

Ook na uw afspraak vindt u veel belangrijke informatie op ons patiëntportaal MijnHaga. U kunt hier:

 • uw afspraken bekijken;
 • voor sommige specialismen afspraken maken, wijzigen of annuleren;
 • vragenlijsten voor uw bezoek aan het ziekenhuis invullen;
 • een verwijzing via ZorgDomein inplannen;
 • uw medisch dossier raadplegen (de gegevens in dit portaal gaan terug tot 3 juni 2016);
 • uw gegevens bekijken en telefoonnummer, e-mailadres en huisarts aanpassen;
 • uw toestemmingen bekijken en aanpassen.

Goed om te weten

Autoroute HagaZiekenhuis, JKZ en Spoedplein is veranderd

De autoroute naar het HagaZiekenhuis, JKZ en Spoedplein is veranderd. Deze loopt nu via de Dedemsvaartweg/Houtwijklaan en Escamplaan. Het Spoedplein is niet meer via de Leyweg bereikbaar.