Relatiewebinar HagaVerbindt 2021

Donderdag 23 september was de derde editie van onze jaarlijkse relatiebijeenkomst HagaVerbindt. Tijdens het webinar praatten we relaties bij over de ontwikkelingen in het HagaZiekenhuis. Bekijk de samenvatting en/of de video’s van de verschillende onderwerpen die aan bod kwamen. Het volledige webinar terugkijken kan ook. 


Bekijk de fragmenten

Directievoorzitter Carla van de Wiel blikt terug op een bewogen COVID-jaar en gaat in op samenwerken in de regio, schaarste op de arbeidsmarkt en transitie van zorg. Medewerkers delen statements over deze onderwerpen.

Het HagaZiekenhuis investeert al geruime tijd in de transitie van zorg. En dat gaat voorspoedig. We doen ook wetenschappelijk onderzoek naar het verplaatsen van zorg. Dat past mooi in onze wetenschappelijke ambitie. Aan het woord: Bart Hellebrekers, gynaecoloog en decaan van de HagaAcademie en Maarten van Aken, internist.

À la carte eten in het ziekenhuis? Het kan. Dit jaar zijn we begonnen met het voedingsconcept FoodforCare. We bieden onze patiënten elke dag lekker eten en drinken van dagverse producten; bereid met zorg en geserveerd met aandacht. Dat draagt bij aan het welbevinden van de patiënt en bevordert het herstel aantoonbaar. 

Onze cardiologen vertellen over een smartwatch waarmee zij hartritmestoornissen kunnen voorspellen. Een promovendus doet in het HagaZiekenhuis wetenschappelijk onderzoek naar deze innovatie.

Hoe ontwikkelt de relatie tussen ziekenhuis en zorgverzekeraar zich de komende tien jaar? We gaan hierover in gesprek met Joep de Groot, bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar CZ.