Ben jij tussen de 18 en 39 jaar en heb jij kanker of kanker gehad? Dan kan je in het HagaZiekenhuis terecht voor AYA-basiszorg. Dat is zorg speciaal voor jongvolwassenen. AYA is de afkorting voor Adolescents and Young Adults-basiszorg. Deze zorg stemmen we af op jouw wensen en behoeften.

AYA-basiszorg in het HagaZiekenhuis

Als je kanker krijgt, staat je wereld op z’n kop. Er komen vragen op je af waar je misschien niet zelf uit komt. Waar je begeleiding bij nodig hebt. Denk naast je vragen over medische zorg bijvoorbeeld aan vragen over je opleiding, werk, emoties en relaties. Maar ook aan praktische vragen zoals hoe je een uitkering moet regelen.

Binnen de AYA-basiszorg praten we over alle onderwerpen die jou bezighouden. We focussen ons samen op jouw wensen, behoeften en de kwaliteit van leven tijdens en na kanker. De soort kanker, soort behandeling of fase van de ziekte maakt niet uit. Bij ons kun je al direct na de diagnose terecht.

Het AYA-team in ons ziekenhuis bestaat uit een verpleegkundig specialist en een hematoloog. Als het nodig is, staan ook een maatschappelijk werker, psycholoog, diëtist en fysiotherapeut voor je klaar. Het HagaZiekenhuis is onderdeel van het AYA Zorgnetwerk. Voor de best mogelijke zorg werken wij regelmatig samen met onze collega's uit het LUMC. 


Zo worden wij beoordeeld

Hoe is de zorg in ons ziekenhuis? Niemand weet dat beter dan onze patiënten. Daarom vragen we ze regelmatig onze zorg te beoordelen.

Lees meer

Nieuws en agenda

  

Alle nieuwsberichten