Een aantal ziekten van het hart worden veroorzaakt door afwijkingen in het DNA. Dit zijn erfelijke hartziekten. Met een medische term: cardiogenetica.  Een erfelijke hartziekte zit in de familie. Deze krijgt u dus bij de geboorte mee en geeft u mogelijk weer door aan uw kinderen. Daarom werken we niet alleen aan een goede behandeling voor u. Klachten kunnen spontaan ontstaan (een erfelijke hartritmestoornis bijvoorbeeld) of al langer aanwezig zijn (zoals een verdikte of verwijde hartspier).

Erfelijke hartziekten worden in de familie doorgegeven. Daarom werken we niet alleen aan een goede behandeling voor u. We onderzoek als dat nodig is ook familieleden. Zo kunnen we erfelijke hartziekten voorkomen of al behandelen voor er klachten ontstaan.

Erfelijke hartziekten in het HagaZiekenhuis

Als uw huisarts of cardioloog denkt aan een erfelijke hartziekte, wordt u doorverwezen naar onze polikliniek. Deze vindt u in het Hart Long Centrum van het HagaZiekenhuis. Het cardiologieteam geeft advies over de beste behandeling voor u. Is er een pacemaker of een ablatiebehandeling nodig? Dan kunnen andere experts van het Hart Long Centrum u helpen. U kunt voor de complete hartzorg dus bij ons terecht.