Een hartoperatie, hartaanval of een langdurige ziekte als hartfalen kan lichamelijke klachten geven. U kunt bijvoorbeeld erg vermoeid of benauwd zijn. Maar ook emoties als angst en onzekerheid zijn heel normaal. Hartrevalidatie kan u op al deze gebieden helpen. Het HagaZiekenhuis en Basalt Revalidatie bieden samen Hartrevalidatie Den Haag aan. In een combinatieprogramma leert u weer fit en zeker van uw lichaam te worden.

Hartrevalidatie in het HagaZiekenhuis

Het hartrevalidatieteam bestaat uit een revalidatie-arts, fysiotherapeut, psycholoog, maatschappelijk werker en een gespecialiseerde verpleegkundige. Zij overleggen eventueel met uw cardioloog als dat nodig is. U krijgt informatie, training en psychische steun. Een deel van de behandeling vind plaatst in een groep. Daarnaast kunt u bij het team ook terecht met al uw vragen, bijvoorbeeld over roken, werk of seksualiteit. Uw partner of andere naaste is natuurlijk ook welkom.

Naast de afspraken in ons ziekenhuis is soms ook training thuis mogelijk. We begeleiden u dan op afstand met Tele-hartrevalidatie.