Aanmelden

Komt u naar onze Spoedeisende Hulp (SEH)? Meld u dan eerst bij de inschrijfbalie. De medewerker vraagt naar uw klachten, uw identiteitsbewijs en de zorgpas. Als u een verwijsbrief van de huisarts heeft gekregen, levert u deze ook in.

Neem altijd uw verzekerings- en legitimatiebewijs mee

Deze gegevens hebben we nodig voor de financiële afhandeling met de ziektekostenverzekering. Heeft u geen geldig verzekeringsbewijs bij u? Dan moet u zelf (een voorschot op) de behandeling op de Spoedeisende Hulp betalen. Dit voorschot is € 300, -. Dit bedrag kunt u contant, met een pinpas of met een creditcard betalen. Het bedrag wordt later met u verrekend.

Heeft de baliemedewerker uw gegevens verwerkt? Neem dan plaats in de wachtkamer.

Meld altijd een eerdere opname in een buitenlands ziekenhuis

Bent u niet zo lang geleden opgenomen geweest in een buitenlands ziekenhuis? Dan kunt u de ziekenhuisbacterie MRSA bij u dragen. Hier hoeft u zelf niets van te merken. MRSA is een zeer besmettelijke bacterie. Meld dus bij uw inschrijving altijd een eerdere ziekenhuisopname in het buitenland. Dan kunnen de medewerkers daar bij uw behandeling rekening mee houden.


Triage

Na uw inschrijving roept de triageverpleegkundige u op voor een kort onderzoek. Zo kunnen we zien hoe erg uw klachten zijn. Na het onderzoek:

  • wordt u direct behandeld op de Spoedeisende Hulp,
  • doen we verder onderzoek bij u. Een bloedafname of hartfilmpje bijvoorbeeld. Vervolgens neemt u plaats in de Wachtlounge,
  • of wordt u doorverwezen naar de Huisartsen Spoedpost Zoetermeer.

Patiënten die onze zorg het hardst nodig hebben, behandelen we als eerst. Het kan dus zo zijn dat iemand later dan u binnenkomt, maar eerder wordt geholpen. Als het druk is kunnen de wachttijden hierdoor oplopen. We vragen hiervoor uw begrip.

Maximaal 2 begeleiders

Een patiënt op de Spoedeisende Hulp mag door maximaal 2 personen worden begeleid.

We vinden het belangrijk dat het HagaZiekenhuis een prettige en veilige plek is voor onze patiënten, bezoekers en medewerkers. Om daar voor te zorgen gelden een aantal huisregels en bezoekregels in het HagaZiekenhuis.

Naar huis of een opname

Vaak kunt u na uw behandeling op de SEH snel naar huis. Maar soms is verdere behandeling nodig. Dan wordt u opgenomen in het HagaZiekenhuis.