Op de Dialyse afdeling komen patiënten waarvan de nieren minder goed werken. Met een dialyse behandeling wordt de functie van de nieren vervangen en het bloed gezuiverd. Dit kan op twee manieren:

  • Peritoneale dialyse: Uw buikvlies wordt als filter gebruikt en wordt daarom buikspoeling genoemd. U voert deze behandeling thuis uit.
  • Hemodialyse: De afvalstoffen en overtollig vocht wordt met behulp van een kunstnier uit uw bloed verwijderd. Het meest voorkomende dialyseschema is 3 keer per week. Een behandeling duurt ongeveer 4 uur.

Uw nefroloog en dialyseverpleegkundigen bekijken samen met u wat het beste bij u past.

Dialyse in het HagaZiekenhuis

Patiënten uit de hele regio Haaglanden kunnen terecht in onze dialysecentra in Den Haag en Zoetermeer. Het HagaZiekenhuis heeft op beide locaties een moderne en grote Dialyse-afdeling en biedt zorg op een hoog niveau. Dialyseert u thuis? U kunt dan altijd terugvallen op begeleiding door de behandelend nefroloog en dialyseverpleegkundigen van het HagaZiekenhuis.

Dialysecentrum in het HagaZiekenhuis

Zo worden wij beoordeeld

Hoe is de zorg in ons ziekenhuis? Niemand weet dat beter dan onze patiënten. Daarom vragen we ze regelmatig onze zorg te beoordelen. Het Dialysecentrum krijgt een:

Lees meer