Als u klachten heeft die te maken hebben met uw stofwisseling of hormonen, verwijst de huisarts u door naar onze afdeling Endocrinologie. De endocrinoloog is een specialist die alles weet van de werking van hormonen. Net als van de endocriene klieren die deze hormonen maken: de schildklier, bijnieren, alvleesklier, hypofyse en geslachtsklieren bijvoorbeeld. Ook voor onderzoek en behandeling bij suikerziekte (diabetes mellitus) komt u naar onze afdeling.

Endocrinologie in het HagaZiekenhuis

Een hormoon is een stof die door een endocriene klier in het bloed komt. Hormonen hebben veel invloed op het lichaam. Van de stofwisseling tot de bloeddruk, vruchtbaarheid, botsterkte en zelfs slaapritme. Endocrinologie is hierdoor een breed specialisme binnen de Interne Geneeskunde. De afdeling Endocrinologie werkt dan ook nauw samen met andere specialismen. Voor schildklierziekten, diabetes en transgenderzorg zijn er zelfs aparte poli’s. Zo krijgt u in het HagaZiekenhuis complete zorg op maat.Wij staan voor u klaar

Als internist-endocrinoloog ben ik gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van hormoon-gerelateerde aandoeningen.

Endocrinologie in het HagaZiekenhuis