Voelt u zich vaak duizelig of valt u regelmatig? Of heeft u bijvoorbeeld Parkinson? Dan staat de vakgroep Neurologie en Interne Geneeskunde van het HagaZiekenhuis voor u klaar. Dit team bestaat uit verschillende specialisten, waaronder fysiotherapeuten. Samen werken we aan uw herstel. Dit doen we tijdens u opname in het ziekenhuis, maar ook op de polikliniek.

Fysiotherapie bij neurologische en interne aandoeningen in het HagaZiekenhuis

Onze fysiotherapeuten ondersteunen u bij:

Duizeligheid

Duizeligheid is een heel complex probleem. Daarom heeft het HagaZiekenhuis een speciaal Duizeligheidscentrum. De fysiotherapeut en andere specialisten onderzoeken en behandelen u.

Vallen

Als u regelmatig valt, kunt u doorverwezen worden naar de Valpolikliniek. De fysiotherapeuten en andere specialisten zoeken eerst uit hoe het komt dat u valt. Als het nodig is, sturen wij u door voor extra zorgondersteuning.

Parkinson en Deep Brain Stimulation (DBS)

Als u Parkinson heeft en een DBS-operatie krijgt, komt u eerst bij de fysiotherapeut. Hij of zij behandelt u ook tijdens het eerste gedeelte van uw revalidatie na de operatie.

Pijnbestrijding

Heeft u pijnklachten? De anesthesioloog onderzoekt waar de pijn vandaan komt. De fysiotherapeut kijkt daarna of uw klachten opgelost kunnen worden met bijvoorbeeld TENS, Dry Needling of leefstijladvies.

Oncologierevalidatie

Als u kanker heeft gehad, is het belangrijk dat uw lichaam goed herstelt. Het HagaZiekenhuis heeft hiervoor een speciaal oncologie revalidatieprogramma. Samen met de fysiotherapeut werkt u 12 weken aan een persoonlijk herstelprogramma. U krijgt groepstraining en individuele training.