Heeft u gips om arm of been? Dan komt u voor controle terug op de gipskamer. Hier wordt u geholpen door één van onze gipsverbandmeesters. Zij zijn dé deskundigen in het aanleggen van gips en braces en te herkennen aan de blauwe jassen. Met een door de gipsmeester aangelegd gips kan het letsel in alle rust herstellen. Wij behandelen uw letsel volgens de nieuwste technieken en gebruiken bijna altijd kunststof gips. Dat gips is lichter, sterker en in meerdere kleuren beschikbaar. Samen met u en de dokter kijken we wat voor (gips) behandeling het meest geschikt voor u is.

Gipskamer in het HagaZiekenhuis

Wij werken samen met verschillende specialisten. Zo werken wij met de traumachirurg, orthopedisch chirurg, revalidatiearts of reumatoloog samen. Op de gipskamer kunt u daarom ook artsen, arts-assistenten en wondverpleegkundigen tegenkomen. In overleg met (een van) hen maken wij een behandelplan. Daarnaast zijn wij een opleidingsziekenhuis. Artsen en gipsverbandmeesters leren onder professionele begeleiding bij ons het vak.

In het HagaZiekenhuis zijn twee gipskamers. Er is een gipskamer voor volwassenen (route A1.3) en er is een gipskamer in het Juliana Kinderziekenhuis voor kinderen. De gipsmeesters rouleren en kunnen op beide locaties werken.

Wij staan voor u klaar

Zo worden wij beoordeeld

Hoe is de zorg in ons ziekenhuis? Niemand weet dat beter dan onze patiënten. Daarom vragen we ze regelmatig onze zorg te beoordelen. De Gipskamer krijgt een:

Lees meer