U heeft klachten die te maken hebben met een afwijking in uw bloed of de organen waarin uw bloed wordt gemaakt. Dit zijn het beenmerg, de lymfeklieren of de milt. Uw arts heeft u hiervoor doorverwezen naar de afdeling Hematologie van het HagaZiekenhuis. Onze hematologen zijn specialisten van het bloed. Ze weten alles van problemen als stollingsstoornissen en hemofilie. Maar ze zijn ook experts in kwaadaardige aandoeningen als leukemie en lymfeklierkanker.

Afspraak bij de hematoloog in het HagaZiekenhuis

Uw eerste afspraak met de hematoloog heeft u op onze polikliniek Hematologie. Vaak is het nodig om een paar dagen ervoor eerst bloed te laten prikken. Zo heeft de arts uw uitslagen van het bloedonderzoek bij de hand tijdens het gesprek. Samen met de hematoloog bespreekt u uw klachten en de mogelijke behandelingen.

Alle specialismen onder 1 dak

De afdeling Hematologie heeft niet alleen heel veel kennis van bloedziekten in huis. Op de subafdeling Immunohematologie/Stamcelunit (IHSCU) onderzoeken we bloedcellen via beenmergmorfologie, immunofenotypering, moleculaire diagnostiek of hemafarese. En we bewerken hier stamcellen uit onder meer beenmerg. De onderzoekers en specialisten werken dus onder 1 dak. Zo kunnen we bij HagaZiekenhuis de zorg goed afstemmen op uw persoonlijke situatie.


Erkenning Topklinische Zorg

Afdeling Hematologie heeft STZ-erkenningen voor Topklinische zorg bij:
- aangeboren rode bloedcelziekten, waaronder sikkelcelziekte en thalassemie,
- de behandeling van Immuun Trombopenie (ITP). 

Topklinische zorg is hooggespecialiseerde zorg die niet door ieder ziekenhuis geboden wordt. In deze zorg zijn we dus expert!


Wij staan voor u klaar

Voor grootse zaken is vaak een klein begin voldoende

Hematologie in het HagaZiekenhuis

Zo worden wij beoordeeld

Hoe is de zorg in ons ziekenhuis? Niemand weet dat beter dan onze patiënten. Daarom vragen we ze regelmatig onze zorg te beoordelen. De Hematologie krijgt een:

Lees meer

Nieuws en agenda

Alle nieuwsberichten