Bent u in verwachting en heeft u veel rust nodig? Maar moeten u en uw kindje wel dagelijks worden gecontroleerd? Dan kan de gespecialiseerd verpleegkundige naar u toekomen voor thuismonitoring. Zij controleert 6 dagen per week hoe het met u en uw zwangerschap gaat. Dit doet de verpleegkundige door de bloeddruk te meten, bloed af te nemen en/of een CTG.

Het is wel belangrijk dat u thuis voldoende rust neemt. Doe geen huishoudelijk werk en besteed de zorg voor eventuele kinderen uit aan familie of vrienden.

Iedere dinsdag wordt u opgenomen in het ziekenhuis. Daar krijgt u een aantal onderzoeken. Is uw situatie verslechterd? Dan bestaat de kans dat u moet blijven. Anders mag u diezelfde dag weer naar huis. Gaat het beter met u en uw kindje? Dan kan de arts beslissen u te ‘ontslaan’ van thuismonitoring. U komt dan weer zelf naar het ziekenhuis voor controle.

U komt niet zomaar in aanmerking voor thuismonitoring. De arts beslist of uw situatie daar ernstig genoeg voor is.

24 uur per dag bereikbaar

Krijgt u thuismonitoring? Dan kunt u 24 uur per dag contact opnemen met de afdeling Verloskunde. Als u klachten of vragen heeft bijvoorbeeld. Overleg is altijd mogelijk. Soms adviseert de arts u om toch naar het ziekenhuis te komen voor onderzoek.