Intensive Care

De patiënt ademt zelf, maar wordt hierbij geholpen door de machine. Hierdoor is het ademen minder zwaar. De machine kan de ademhaling ook helemaal overnemen. Dit gebeurt als de patiënt in slaap wordt gehouden (kunstmatige coma).

Patiënten met een beademingsbuisje kunnen niet slikken. U mag hem of haar dus absoluut geen water geven. De verpleegkundigen zorgen ervoor dat de mond van uw naaste vochtig blijft.

Nee, dit mag niet. Patiënten op de Intensive Care zijn erg ziek en hebben veel rust nodig. Wij adviseren u om het bezoek af te wisselen.

Patiënten die op de Intensive Care verblijven, zijn vaak erg ziek. Het is daarom niet mogelijk om bij de patiënt op de kamer te blijven slapen.

Is uw naaste in levensgevaar? Dan kunt u overnachten op een van de familiekamers.

Neem voor uw bezoek contact op met de verpleegkundige. Hij of zij vertelt u of u op een ander tijdstip langs kunt komen. Klik hier voor het telefoonnummer.

Rust en zorg voor de patiënt is erg belangrijk. Net als het bezoek van de artsen. Daarom vinden we het erg fijn als u tijdens de gebruikelijke bezoektijden langskomt.

Lukt dat niet? Afhankelijk van de reistijd kunt u met de verpleegkundige overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Zodra bekend is wanneer een patiënt met ontslag mag, laten we dat weten aan het 1e contactpersoon. We geven dan ook door waar de patiënt heen verhuist en hoe laat dit gebeurt.

Op de Intensive Care zijn bloemen om hygiëneredenen helaas niet toegestaan.

De bezoektijden voor patiënten op een eenpersoonskamer zijn van 11.00 tot 11.30 uur, van 14.00 tot 16.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur.

Bezoektijden voor patiënten op zaal zijn van 19.00 tot 19.30 uur. Buiten deze tijden kunt u patiënten op zaal ook op andere tijdstippen bezoeken. Dit kan echter alleen na overleg met de verpleegkundige.

Vervoer en parkeren

Het parkeerterrein bij het HagaZiekenhuis, locatie Leyweg is van de gemeente Den Haag. Parkeren kost € 1,70 per uur. Dagtarief € 12,50. In de eerste 30 minuten kan kosteloos worden uitgereden.

Neem bij de slagboom bij de ingang van het parkeerterrein een parkeerkaartje uit de parkeerautomaat. Na het bezoek aan het ziekenhuis kunt u een uitrijkaart kopen bij de betaalautomaten buiten voor de hoofdingang.

Storingen

Storingen kunt u melden bij de receptie bij de hoofdingang.

Op het parkeerterrein voor het HagaZiekenhuis, locatie Sportlaan kost parkeren € 1,25 per uur. Dagtarief € 12,50. In de eerste 30 minuten kan kosteloos worden uitgereden.

De betaalautomaat staat op het parkeerterrein, onder aan de trap naar de hoofdingang. U kunt alleen betalen met PIN. Na betaling heeft u 30 minuten de tijd om het parkeerterrein te verlaten.
 

Locatie Leyweg / Juliana Kinderziekenhuis

Er zijn parkeerplaatsen voor gehandicapten:

  • op het grote parkeerterrein
  • langs de toegangsweg naar het grote parkeerterrein
  • bij het Spoedplein

Bent u gehandicapt? Dan heeft u wel een uitrijkaart nodig. Deze krijgt u op vertoon van uw gehandicaptenkaart (of een kopie) bij de receptie.

Locatie Sportlaan

Bij de hoofdingang zijn parkeerplaatsen voor gehandicapten.

Bent u gehandicapt? Dan heeft u wel een uitrijkaart nodig. Deze krijgt u op vertoon van uw gehandicaptenkaart (of een kopie) bij de receptie.

U vindt het parkeerapparaat om de hoek bij de hoofdingang van het HagaZiekenhuis. Hier kunt u uw parkeerkaartje met PIN afrekenen. Na betaling heeft u 30 minuten om het parkeerterrein af te rijden.

Parkeren is de eerste 30 minuten gratis.

Op locatie Leyweg kunt u de HagaShuttlebus gebruiken. Deze rijdt tussen OV-platform en parkeerterrein en de hoofdingang.

Met de shuttle bereikt u de entree veilig, warm en droog. De chauffeurs zijn vrijwilligers van het HagaZiekenhuis. Zij rijden op werkdagen tussen 8.00 en 16.30 uur. 

Binnen het ziekenhuis rijdt ook een elektrische shuttlebus, heen en weer in de lichtstraat. Om de afstand tussen de ingang en het JKZ of de liften te overbruggen.

Beide shuttles zijn mogelijk gemaakt dankzij sponsorprojecten van HagaVrienden.

Vervoer per (lig)taxi kan nodig zijn voor wie (nog) niet in staat is zelfstandig naar het ziekenhuis te komen. 

Bij vertrek uit het ziekenhuis kan de receptionist desgewenst een taxi bestellen. De kosten zijn voor eigen rekening.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden - onder bepaalde voorwaarden - de reis/parkeerkosten van een ziekenhuisbezoek. Deze vergoeding geldt vaak vanaf een vastgesteld bedrag aan reiskosten. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar.