Heeft u een steeds terugkerende longontsteking, klaplong of een tumor? Dan roept uw longarts de hulp in van de longchirurg. De longchirurg kan een afwijking direct oplossen met een operatie. Soms is er eerst een kleinere operatie nodig om beter te begrijpen wat er aan de hand is. De longen liggen dicht bij het hart in de borstkas. Daarom vindt u de longchirurgen ook binnen ons Hart- en Longcentrum.

Er is 24 uur per dag een longchirurg oproepbaar. Zo kunnen we ook in spoedgevallen snel opereren.

Longchirurgie in het HagaZiekenhuis

Onze longchirurgen werken nauw samen met andere specialisten, zoals de longartsen, radiologen en nucleair geneeskundigen. Samen werken we aan de beste behandeling voor u. Als het kan, kiezen we voor een zo klein mogelijke operatie. Dit noemen we ‘minimaal invasief’. Een voorbeeld hiervan is een kijkoperatie waarbij de chirurgen met een camera in de borstkas kijken. Tijdens zo’n ingreep kan ook wat weefsel worden weggehaald. Hoe kleiner de operatie, hoe sneller u weer op de been bent.


Wij staan voor u klaar

Longchirurgie in het HagaZiekenhuis

Wij scoren goed

Hoe is de zorg in ons ziekenhuis? Niemand weet dat beter dan onze patiënten. Daarom vragen we ze regelmatig onze zorg te beoordelen.

Lees meer