Heeft u gezondheidsklachten waarbij uw nieren mogelijk een rol spelen? Dan verwijst de huisarts u door naar onze afdeling Nefrologie. De nefroloog is een specialist die alles weet van schade aan de nieren. Maar ook van aandoeningen die de nieren ziek maken, zoals bijvoorbeeld hoge bloeddruk (hypertensie), diabetes en zeldzame nierziekten als cystenieren of auto-immuunziekten. 

De nieren kunnen plotseling (acuut) of langzaam (chronisch) ziek worden. Soms wordt de ziekte zo ernstig dat uw nieren bijna niet meer werken. Dit noemen we 'nierfalen'. Als dit gebeurt, begeleid het team van artsen en verpleegkundigen u bij het kiezen van een behandeling die het beste bij u past; bijvoorbeeld dialyse of een niertransplantatie.

Nefrologie in het HagaZiekenhuis

Een nierziekte heeft veel invloed op uw lichaam en op uw dagelijks leven. Zorg zo dicht mogelijk bij u in de buurt is dan belangrijk. Voor nierpatiënten uit de regio Haaglanden heeft het HagaZiekenhuis locaties in Den Haag en Zoetermeer. Onze gespecialiseerde dialyseverpleegkundigen helpen u bij vragen en voorlichting. Wij staan voor u klaar om u zorg te verlenen op het hoogste niveau. De kennis die hier voor nodig is, hebben wij in huis.Wij staan voor u klaar

Wij geven patiënten grip op hun gezondheid en hun herstel tijdens ziekte.

Nefrologie in het HagaZiekenhuis