Heeft u last van hinderlijke of pijnlijke tintelingen in uw vingers? Dan kan carpaal tunnel syndroom of ulnaropathie de oorzaak zijn. De neurochirurg van het HagaZiekenhuis kan u snel van uw klachten afhelpen.

Zenuwchirurgie in het HagaZiekenhuis

Carpaal tunnel syndroom komt veel voor. Bij carpaal tunnel syndroom zit de middelste armzenuw knel in de overgang van de pols naar de hand. Met een kleine operatie wordt u snel van uw klachten afgeholpen. Deze operatie doen we tijdens een poliklinische operatie.

Ook op andere plaatsen in uw arm kan een zenuw knel zitten. Zo loopt er een zenuw via de binnenkant van uw elleboog en onderarm naar uw pink en ringvinger. Dit is zenuw die de ‘elektrische’ pijnscheut geeft als u het 'telefoonbotje' in uw elleboog stoot. Als deze zenuw knel zit, dan noemen we dit een ulnaropathie. De knelling zit meestal bij de elleboog. Met een operatie kan de neurochirurg de knelling verhelpen. Ook kan de neurochirurg de zenuw verplaatsen.

Jaarlijks opereren de neurochirurgen van het HagaZiekenhuis meer dan 500 patiënten aan carpaal tunnel syndroom of ulnaropathie.