Borstkanker is de meestvoorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Soms moeten tijdens de behandeling een of beide borsten helemaal of deels worden weggehaald. Gelukkig is een borstreconstructie vaak mogelijk. Onze plastisch chirurgen maken dan nieuwe borsten met siliconenprotheses of lichaamseigen weefsel uit bijvoorbeeld de buik (dit heet DIEP lap). Bij een borstsparende operatie probeert de plastisch chirurg de borst weer zo mooi mogelijk vorm te geven.

Borstreconstructie in het HagaZiekenhuis

Het verwijderen van de borst en een borstreconstructie kunnen vaak in één operatie. De oncologisch chirurg haalt eerst de tumor weg. Daarna herstelt de plastisch chirurg de vorm van de borst. Deze plastische operatie kan ook worden uitgesteld tot een later moment.

Misschien zit u vol vragen nadat uw borst is weggehaald. Wilt u een borstreconstructie? En zo ja: wat voor soort? Het maken van een keuze kan lastig voor u zijn. Daarom praten wij eerst met u over uw wensen. U hoort alles over de mogelijkheden en krijgt ook voorbeelden te zien. Daarna bespreekt u uw keuze samen met de plastisch chirurg. Een borstreconstructie wordt door alle zorgverzekeraars vergoed.