Het specialisme Reumatologie van het HagaZiekenhuis is er voor mensen met klachten van gewrichten, spieren, pezen of botten. Dit noemen we het bewegingsapparaat. Bij reumatische ziekten raken onderdelen van het bewegingsapparaat ontstoken, zonder dat er sprake is van een blessure of ongeval. Uw huisarts kan u doorverwijzen als hij vermoedt dat u zo’n ontsteking heeft. 

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Reuma kan op elke leeftijd voorkomen, ook bij kinderen. U ervaart meestal klachten als pijn, stijfheid en zwelling van gewrichten (artritis). De klachten worden veroorzaakt door ontstekingen. Naast de gewrichten kunnen ook andere organen zoals de huid, longen of ogen ontstoken raken. Dat noemen we een systeemziekte, een zeldzame vorm van reuma. De meeste vormen van reuma zijn chronisch, ze gaan niet meer over. Wel zijn er goede behandelingen mogelijk.

Polikliniek Reumatologie in HagaZiekenhuis

Onze reumatologen hebben al veel patiënten gezien. Hierdoor hebben wij veel kennis en ervaring met alle vormen van reuma. Op de polikliniek Reumatologie wordt u eerst uitgebreid onderzocht. Als we weten of u reuma heeft en welke vorm, maken we samen met u een passend behandelplan. Ook geven we u advies over leven met reuma. Uw kwaliteit van leven vinden wij net zo belangrijk als u.


Goed om te weten

MijnHaga app: altijd uw afspraakgegevens bij de hand

Via de MijnHaga app heeft u altijd een overzicht van uw afspraken op uw telefoon bij de hand. Ook kunt u zien hoe u zich op de afspraak kunt voorbereiden. Tot slot kunt u in de app diverse behandelpaden toevoegen. U krijgt dan informatie op maat over uw behandeling.


Onderzoek naar vroege herkenning van reumatische ziekten

Veel mensen hebben gewrichtsklachten, maar lang niet iedereen heeft een reumatische ziekte. We willen onderzoeken of we al voor het eerste polibezoek kunnen voorspellen wie een reumatische ziekte heeft of krijgt en wie niet. Zo hopen we dat mensen met reumatische klachten in de toekomst sneller de beste zorg krijgen.

Iedereen met een verwijzing naar onze polikliniek vragen we om voor het eerste bezoek een vragenlijst over reumatische klachten in te vullen.

Doe mee aan dit onderzoek

Wij staan voor u klaar

Reumatologie in het HagaZiekenhuis

Zo worden wij beoordeeld

Hoe is de zorg in ons ziekenhuis? Niemand weet dat beter dan onze patiënten. Daarom vragen we ze regelmatig onze zorg te beoordelen. De Reumatologie krijgt een:

Lees meer

Nieuws en agenda

Alle nieuwsberichten