Lees meer over:


Het specialisme Reumatologie van het HagaZiekenhuis is er voor mensen met klachten van gewrichten, spieren, pezen of botten. Dit noemen we het bewegingsapparaat. Bij reumatische ziekten raken onderdelen van het bewegingsapparaat ontstoken, zonder dat er sprake is van een blessure of ongeval. Uw huisarts kan u doorverwijzen als hij vermoedt dat u zo’n ontsteking heeft. 

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Reuma kan op elke leeftijd voorkomen, ook bij kinderen. U ervaart meestal klachten als pijn, stijfheid en zwelling van gewrichten (artritis). De klachten worden veroorzaakt door ontstekingen. Naast de gewrichten kunnen ook andere organen zoals de huid, longen of ogen ontstoken raken. Dat noemen we een systeemziekte, een zeldzame vorm van reuma. De meeste vormen van reuma zijn chronisch, ze gaan niet meer over. Wel zijn er goede behandelingen mogelijk.

Polikliniek Reumatologie in HagaZiekenhuis

Onze reumatologen hebben al veel patiënten gezien. Hierdoor hebben wij veel kennis en ervaring met alle vormen van reuma. Op de polikliniek Reumatologie wordt u eerst uitgebreid onderzocht. Als we weten of u reuma heeft en welke vorm, maken we samen met u een passend behandelplan. Ook geven we u advies over leven met reuma. Uw kwaliteit van leven vinden wij net zo belangrijk als u.Onderzoek naar vroege herkenning van reumatische ziekten

Veel mensen hebben gewrichtsklachten, maar lang niet iedereen heeft een reumatische ziekte. We willen onderzoeken of we al voor het eerste polibezoek kunnen voorspellen wie een reumatische ziekte heeft of krijgt en wie niet. Zo hopen we dat mensen met reumatische klachten in de toekomst sneller de beste zorg krijgen.

Iedereen met een verwijzing naar onze polikliniek vragen we om voor het eerste bezoek een vragenlijst over reumatische klachten in te vullen.

Doe mee aan dit onderzoek

Coronavirus en reumamedicatie

Veel reumapatiënten hebben vragen over het gebruik van hun reumamedicatie en het risico op besmetting met het coronavirus.

Stop nooit uw reumamedicatie zonder overleg met uw arts

Hierdoor ontstaat het risico van een opvlamming. Het is vooral van belang om het risico op besmetting zoveel mogelijk te beperken.


Laat u vaccineren

De Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR) heeft een advies uitgebracht voor mensen met reuma over de coronavaccinatie. Dit advies is opgesteld in samenwerking met deskundigen van het RIVM. Het advies van de NVR luidt:

Voor patiënten met reumatische aandoeningen geldt zonder uitzondering: Laat je vaccineren. Dit is veilig.

De Rijksoverheid bepaalt wanneer u een oproep krijgt voor vaccinatie. Houd de website van de NVR en het RIVM in de gaten voor nieuwe informatie. Zie ook de website van Reumanederland voor veelgestelde vragen over de coronavaccinatie en reuma.Wij staan voor u klaar

Reumatologie in het HagaZiekenhuis

Zo worden wij beoordeeld

Hoe is de zorg in ons ziekenhuis? Niemand weet dat beter dan onze patiënten. Daarom vragen we ze regelmatig onze zorg te beoordelen. De Reumatologie krijgt een:

Lees meer

Nieuws en agenda

Alle nieuwsberichten