Het Spoedplein van het HagaZiekenhuis is er voor alle bewoners van regio Haaglanden die met spoed zorg nodig hebben. U vindt hier de grootste en modernste Spoedeisende Hulp (SEH) van de regio Haaglanden. Maar dat niet alleen. Het Spoedplein bestaat naast de SEH namelijk ook uit een Huisartsenpost (HAP) en een SpoedApotheek. Door deze unieke samenwerking krijgt u snel de juiste zorg. Mét persoonlijke aandacht.

Acute Opname en Diagnostiekafdeling

Als enige ziekenhuis in Den Haag heeft het Spoedplein van het HagaZiekenhuis ook een Acute Opname en Diagnostiekafdeling (AODA). Op deze afdeling verblijft u maximaal 48 uur. Kunt u daarna nog niet naar huis? Dan wordt u opgenomen op een van onze verpleegafdelingen. 

Ingang Spoedplein

Let op! De ingang van het Spoedplein is aan de achterkant van het gebouw. Klik hier voor het adres en een routeplanner.


Goed om te weten

Autoroute HagaZiekenhuis, JKZ en Spoedplein is veranderd

De autoroute naar het HagaZiekenhuis, JKZ en Spoedplein is veranderd. Deze loopt nu via de Dedemsvaartweg/Houtwijklaan en Escamplaan. Het Spoedplein is niet meer via de Leyweg bereikbaar.

Meer informatie over de avondklok

De meest actuele informatie over de avondklok vindt u op de website van de Rijksoverheid. Ga naar www.rijksoverheid.nl/avondklok.

Onze zorg gaat tijdens de avondklok door. Dit moet u weten

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Heeft u noodzakelijke medische zorg nodig? Dan mag u ook na 21.00 uur naar buiten. De zorg van het HagaZiekenhuis gaat 24 uur per dag door.

Lees hieronder wat de avondklok betekent voor uw zorg.

Heeft u met spoed medische hulp nodig? Dan mag u gewoon naar de Huisartsenpost of de Spoedeisende Hulp op het Spoedplein van het HagaZiekenhuis. Voor een noodsituatie mag u tijdens de avondklok naar buiten. U heeft geen ‘eigen verklaring avondklok’ nodig. Spreekt een agent of handhaver u aan? Leg dan de noodsituatie uit.

Bent u zwanger en is uw bevalling begonnen? Of is er een noodsituatie? Dan mag u gewoon naar het Haga Juliana Geboortecentrum in het HagaZiekenhuis. Voor een noodsituatie mag u tijdens de avondklok naar buiten. U heeft geen ‘eigen verklaring avondklok’ nodig. Spreekt een agent of handhaver u aan? Leg dan de (nood)situatie uit.

Heeft u met spoed medicijnen nodig. Dan mag u gewoon naar de Spoedapotheek op het Spoedplein van het HagaZiekenhuis.  Voor een noodsituatie mag u tijdens de avondklok naar buiten. U heeft geen ‘eigen verklaring avondklok’ nodig. Spreekt een agent of handhaver u aan? Leg dan de noodsituatie uit.

Wordt u ontslagen uit het ziekenhuis? Dan mag u na 21.00 uur buiten zijn. Dit valt onder de ‘dringende medische omstandigheden’.

Komt u een patiënt ophalen die is ontslagen? Ook dan mag u na 21.00 uur buiten zijn. U moet dan wel een ingevulde Eigen verklaring avondklok bij u hebben. Deze verklaring kunt u downloaden via www.rijksoverheid.nl/avondklok.

 

Heeft u corona-klachten? Kom niet naar het Spoedplein

Denkt u besmet te zijn met het coronavirus/COVID-19? Laat u dan zo snel mogelijk testen. Dit kan bij een GGD testplaats bij u in de buurt. U moet hiervoor een afspraak maken. Dit doet u via www.coronatest.nl

Worden uw klachten erger? Neem dan contact op met de huisarts. 

De huisarts bepaalt of een dokter u moet onderzoeken. Is dit het geval? Dan verwijst de huisarts u door naar de speciale Corona Huisartsenpost op het Spoedplein van het HagaZiekenhuis, Locatie Leyweg. 

U kunt ook de corona zelftest doen of gebruik maken van de HagaBehandelwijzer app

Overige spoedzorg gaat gewoon door

De Spoedeisende Hulp van het HagaZiekenhuis, de Kinderspoedeisende Hulp van het Juliana Kinderziekenhuis en de Spoedapotheek blijven normaal open. Voor alle spoedzorg die niets te maken heeft met het coronavirus kunt u dus gewoon terecht op het Spoedplein van het HagaZiekenhuis.

Spoedplein in het HagaZiekenhuis


Wij staan voor u klaar

Bel bij levensbedreigende situaties altijd 112

Nieuws en agenda


Alle nieuwsberichten