Ernstige verwonding door een ongeluk of door geweld noemen we ook wel een trauma. Traumapatiënten worden geopereerd op de afdeling Traumatologie. Dit gebeurt door het team van 9 traumachirurgen. Binnen dit team zijn ook twee kinderchirurgen die gespecialiseerd zijn in trauma.

Het traumateam bestaat niet alleen uit traumachirurgen. Er staan ook 24/7 een anesthesist, chirurg, neuroloog, radioloog, Spoedeisende Hulp (SEH) -arts en -verpleging voor u klaar.

Traumatologie in het HagaZiekenhuis

Samen met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en Haaglanden Medisch Centrum (HMC) vormt het HagaZiekenhuis het Traumacentrum West. Samen met deze 2 ziekenhuizen bieden we traumazorg van het hoogste niveau. Dit heet level 1.

De traumachirurg kan direct schakelen met alle andere specialismen binnen het HagaZiekenhuis. Bijvoorbeeld met de afdeling Hematologie. Als grootste in de regio heeft deze afdeling een zeer grote bloedbank. Zo kunnen we iedereen zo snel mogelijk de beste zorg geven. Ook als er veel traumapatiënten zijn. Dat werkt. En daar zijn we trots op.


Wij staan voor u klaar

Het traumateam van het HagaZiekenhuis

Specialisten van de volgende afdelingen vangen 24/7 traumapatiënten op:

Zo worden wij beoordeeld

Hoe is de zorg in ons ziekenhuis? Niemand weet dat beter dan onze patiënten. Daarom vragen we ze regelmatig onze zorg te beoordelen.

Lees meer

Nieuws en agenda

Introductietekst bij de actualiteit.

Alle nieuwsberichten