Wordt u binnenkort opgenomen in het HagaZiekenhuis? Dan testen we eerst of u besmet bent met het coronavirus. Dat doen we bij ons Testloket. Op deze pagina leest u alles wat u moet weten over de testafspraak.

Wanneer en waar moet ik mij laten testen?

We testen u één dag voor uw opname in ons Testloket. Het Testloket is op het Spoedplein van het HagaZiekenhuis. U komt hier niet via de hoofdingang van het HagaZiekenhuis!

Komt u met de auto? Dan kunt u (betaald) parkeren op het parkeerterrein van het Spoedplein. Bij binnenkomst volgt u de groene stickers en borden.

Hoe maak ik een testafspraak?

U hoeft zelf geen afspraak te maken. We bellen u voordat u wordt opgenomen. Een medewerker bespreekt met u de datum en tijd van uw opname en testafspraak. Het is belangrijk dat u deze informatie goed opschrijft. U krijgt hier namelijk geen brief of e-mail over.

Hoe gaat het testen op corona?

In ons Testloket zit een medewerker klaar om u te testen. Tijdens de test krijgt u een wattenstaafje in uw mond en neus. Na een paar minuten bent u klaar.

Wat gebeurt er na mijn testafspraak?

Na de testafspraak onderzoeken we in ons laboratorium of u besmet bent met het coronavirus. De uitslag is dezelfde dag bekend.

  • Heeft u corona? Dan bellen we u vóór 20.00 uur op. De arts vertelt dan of uw opname door kan gaan.
  • Heeft u geen corona? Dan bellen we u niet. Als u voor 20.00 uur niets gehoord heeft, kunt u ervanuit gaan dat u geen corona heeft. Uw afspraak gaat dan gewoon door.

Om drukte te voorkomen, vragen we u om zelf niet naar het ziekenhuis te bellen voor uw uitslag. Hartelijk dank voor uw begrip.


Waar moet ik zijn als ik vragen heb over mijn testafspraak?

Neem dan contact op met het Opnamebureau of de polikliniek. Hier vindt u meer informatie.


Wat moet ik doen als ik niet naar mijn afspraak kan komen?

Bel dan naar (070) 210 3705. Dit kan van zondag tot en met donderdag tussen 8.00 en 12.00 uur.