Vervoer en parkeren

Locatie Leyweg grote parkeerterrein

Het parkeerterrein bij het HagaZiekenhuis, locatie Leyweg is van de gemeente Den Haag. Parkeren kost € 1,70 per uur. Dagtarief € 12,50. In de eerste 30 minuten kan kosteloos worden uitgereden.

Neem bij de slagboom bij de ingang van het parkeerterrein een parkeerkaartje uit de parkeerautomaat. Na het bezoek aan het ziekenhuis kunt u een uitrijkaart kopen bij de betaalautomaten buiten voor de hoofdingang.

Storingen

Storingen kunt u melden bij de receptie bij de hoofdingang.

Op het parkeerterrein voor het HagaZiekenhuis, locatie Sportlaan kost parkeren € 1,25 per uur. Dagtarief € 12,50. In de eerste 30 minuten kan kosteloos worden uitgereden.

De betaalautomaat staat op het parkeerterrein, onder aan de trap naar de hoofdingang. U kunt alleen betalen met PIN. Na betaling heeft u 30 minuten de tijd om het parkeerterrein te verlaten.

Locatie Leyweg

Er zijn parkeerplaatsen voor gehandicapten:

• op het grote parkeerterrein
  • langs de toegangsweg naar het grote parkeerterrein
  • bij het Spoedplein

Gehandicapten hebben wel een uitrijkaart nodig. Deze krijgen zij op vertoon van hun gehandicaptenkaart (of een kopie) bij de receptie.

Locatie Sportlaan

Bij de hoofdingang zijn parkeerplaatsen voor gehandicapten.

U kunt alleen betalen met PIN. Na betaling heeft u 30 minuten om het parkeerterrein af te rijden.

In de eerste 30 minuten kan kosteloos worden uitgereden.

Op locatie Leyweg kunt u de HagaShuttlebus gebruiken. Deze rijdt tussen OV-platform en parkeerterrein en de hoofdingang.

Met de shuttle bereikt u de entree veilig, warm en droog. De chauffeurs zijn vrijwilligers van het HagaZiekenhuis. Zij rijden op werkdagen tussen 8.00 en 16.30 uur.

Binnen het ziekenhuis rijdt ook een elektrische shuttlebus, heen en weer in de lichtstraat. Om de afstand tussen de ingang en het JKZ of de liften te overbruggen.

Beide shuttles zijn mogelijk gemaakt dankzij sponsorprojecten van HagaVrienden.

Vervoer per (lig)taxi kan nodig zijn voor wie (nog) niet in staat is zelfstandig naar het ziekenhuis te komen. De taxi's kunnen tot aan de deur van het ziekenhuis rijden.

Bij vertrek uit het ziekenhuis kan de receptionist desgewenst een taxi bestellen. De kosten zijn voor eigen rekening.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden - onder bepaalde voorwaarden - de reis/parkeerkosten van een ziekenhuisbezoek. Deze vergoeding geldt vaak vanaf een vastgesteld bedrag aan reiskosten. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar.