Woensdag 8 maart: Zorg voor het kind

Op 8 maart verzorgt de HagaAcademie samen met het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) een bij- en nascholing voor huisartsen. 

We laten u graag kennismaken met een aantal veelvoorkomende zorgvragen van onze gespecialiseerde kinderpoli's. In de smeerpoli (Dermatologie) ligt de focus op constitutioneel eczeem bij kinderen en bij de voetjespoli (Orthopedie) meer over toeing in. Tijdens een tour door het JKZ nemen de specialisten u mee in de unieke aanpak op weg naar de OK en de aanpak van angst- en pijnbestrijding bij kinderen.

Zorg voor het kind

Datum: Woensdag 8 maart 2023
Tijd: 17.30 - 21.30 uur (inloop vanaf 17.00 uur)
Locatie: HagaZiekenhuis/Juliana Kinderziekenhuis (Els Borst-Eilersplein 275, 2545 AA Den Haag)
Accreditatie: 3 accreditatiepunten
Kosten: € 55,- (na aanmelding ontvangt u een factuur)

Aanmelden?

Dat kan via deze link.

Programma

17.00 uur: inloop
17.30 uur: warm buffet
18.20 uur: plenaire opening in het restaurant
18.30 uur: rondleiding in het JKZ met focus op ‘de gang naar de OK’.
19.20 uur: workshops in twee groepen: 'constitutioneel eczeem bij kinderen' en 'orthopedie bij kinderen'
21.30 uur: afsluiting

Rondleiding JKZ

Door: Frederieke van Gijtenbeek, Emma Boer, Marlous Buis (alledrie kinderanesthesioloog) en Willemijn van Heel (kinderarts)

Tijdens de rondleiding loop je de route van een (kind)patiënt naar de OK. Je wordt meegenomen in de verschillende stappen in het operatietraject, welke rol focustaal speelt bij angst- en pijnbestrijding en wat opereren in het JKZ zo bijzonder maakt voor kind en ouder. Tijdens de rondleiding is er veel ruimte voor vragen en wordt dieper ingegaan op luchtweginfecties & narcose.

Workshop ‘Orthopedie bij kinderen’

Door: Joost van Linge (orthopedisch chirurg) en Diede Bal (kinderfysiotherapeut)

Tijdens deze workshop beginnen we met het transitieproject en de aanloop naar Loopstoornispoli van het JKZ. Vervolgens gaan we dieper in op ‘pluis niet pluis’ casuïstiek bij naar binnen lopen met de voeten en gaan we in op toeing in als meest gestelde vraag voor de Loopstoornispoli. Uiteraard is er ook ruimte voor uw vragen en casuïstiek.

Workshop ‘Constitutioneel Eczeem bij kinderen’

Door: Laura Zoutenbier, Lisette Berntsen (beiden eczeem verpleegkundige), Julia Clabbers en Anne-Moon van Tuyll van Serooskerken (beiden (kinderen)dermatoloog)

De huid is hét orgaan dat synoniem staat voor contact. We gaan daarom graag in op de ins en outs van een van de meest voorkomende huidaandoeningen in onze samenleving: 'eczeem'. We kijken naar de gevolgen van (ernstige) eczeem bij kinderen. Wist u bijvoorbeeld dat ernstig eczeem bij kinderen een vergelijkbare kwaliteit van leven heeft als taaislijmziekte en ernstige nierziekten? We gaan de basiszalven zelf voelen en we bespreken (nieuwe) behandelingen, de begeleiding bij eczeem, de relatie met voedselallergie en het nationaal constitutioneel eczeem project (NCEP).