4, 5 en 6 oktober 2023: Haagse Haga Dagen

Op woensdag 4, donderdag 5 en vrijdag 6 oktober 2023 verzorgt de HagaAcademie haar jaarlijkse meerdaagse voor huisartsen. De Haagse Haga Dagen worden dit jaar georganiseerd in Landgoed de Wilmersberg in de Lutte, een prachtige historische locatie in het hart van Twente. Het programma wordt opgebouwd met een aantal actuele medische onderwerpen, relevant voor de huisartsenpraktijk.

Programma

U volgt op woensdag en donderdag 3 workshops van 75 minuten, in een vaste groep van 12-18 deelnemers. Daarnaast zijn er een aantal plenaire sessies. Elke workshop of plenaire sessie wordt geleid door een specialist van het HagaZiekenhuis, samen met een huisartsvoorzitter. Op vrijdag zijn er 2 workshops, die u volgt met de helft van de groep. Het programma eindigt om 14.30 uur, waarna iedereen huiswaarts gaat.

Het hele programma is zo ingericht dat u voor het diner ruim de tijd heeft om te ontspannen in de wellness van het hotel, om binnen of buiten te sporten of alvast een drankje te drinken aan de hotelbar.

Voor de Haagse Haga Dagen worden 13 accreditatiepunten aangevraagd. Hieronder worden de sessies en workshops kort toegelicht. Eind mei komt het volledige programma online, maar u kunt zich nu al aanmelden!

Plenaire sessies van 30-60 minuten
In de plenaire sessies ligt de focus op het uitwisselen van kennis en netwerken. We gaan in op medische onderwerpen, denken na over verdere samenwerking en leren elkaar beter kennen tijdens het sociale programma. Er is aandacht voor multidisciplinaire onderwerpen zoals overgewicht en multiculturele zorg. Ook gaan we met elkaar in gesprek over de zorg en uitwisseling tussen huisarts en specialist.

Workshops van 75 minuten
De workshops zijn bedoeld om casuïstiek te bespreken, vaardigheden te oefenen en kennis te verdiepen. De onderwerpen variëren van ouderengeneeskunde, over de zorg voor ouderen met dementie en/of Parkinson, tot Focustaal, een bijzonder effectieve manier van communiceren met kinderen. Er is aandacht voor neurologische testen in de huisartsenpraktijk en het (nog) beter interpreteren van een ECG. Ook gaan we aan de slag met wat SGLT-2 kan betekenen bij diabetes en CVRM. In de workshop over (betere) communicatie met de patiënt, gaat u zelf oefenen en ervaren. Kortom, zowel medisch inhoudelijke workshops, als het ontwikkelen van vaardigheden en gespreksvaardigheden.


Datum: Woensdag 4, donderdag 5 en vrijdag 6 oktober 2023
Locatie: Landgoed de Wilmersberg, in Lutte
Tijd: Woensdag 4 oktober vanaf 09.30 uur, tot vrijdag 6 oktober 15.00 uur
Accreditatie: 13 Punten
Kosten: € 695,-. Na uw aanmelding ontvangt u een factuur.

Aanmelden kan via onderstaande link.


Klik hier om u vast aan te melden voor de Haagse Haga Dagen