Medewerkers HagaZiekenhuis blikken terug op COVID-pandemie

 In 7 korte videoclips vertellen collega’s over hun ervaringen tijdens de COVID-pandemie. Ze deden dit voor de ‘Week van de Aandacht’, waarin ons ziekenhuis stil stond bij 2 jaar corona.

 In de videoclips kun je onder andere zien dat IC-verpleegkundige Machteld nog steeds verbaasd is over wat ons is overkomen: “Ik werk al 30 jaar op IC’s, maar dit heb ik echt nog nooit meegemaakt.” Anesthesie-medewerker Anne vond het indrukwekkend “hoe redelijk gezonde mensen snel achteruit gingen”. En arts-assistent Sebastiaan is er nog steeds stil van dat ook jonge mensen aan de ziekte overleden. Benieuwd wat onze collega’s te zeggen hebben? Klik dan op de onderstaande links. 

Naast het vastleggen van deze persoonlijke verhalen organiseert het ziekenhuis ook verschillende workshops en kunnen collega’s gratis naar de theatervoorstelling ADEM in het Diligentia. In deze voorstelling gaat zangeres en theatermaker Suzan Seegers op zoek naar antwoorden en neemt ze haar publiek mee naar de werkvloer in de zorg. Suzan is bekend van onder andere 'Op zoek naar Evita', 'Les Misérables en 'Urinetown'.

Bekijk het verhaal van AnneBekijk het verhaal van ChristineHet verhaal van JannekeHet verhaal van JeroenHet verhaal van MachteldHet verhaal van SebastiaanHet verhaal van Sehnaaz