Het vak van kinderarts is het mooiste dat er is. De diversiteit aan problemen waar kinderen van 0-18 jaar zich mee presenteren blijft elke dag boeien. Het contact met kinderen van diverse leeftijden is voor mij elke dag weer een feestje. Ik werk dan ook met ontzettend veel plezier al vanaf 2004 als algemeen kinderarts in Zoetermeer.

De ontwikkeling van baby tot jong volwassenen is een boeiend proces. Mijn bijzondere aandacht gaat uit naar kinderen met ontwikkelingsproblemen of -achterstand. En dan met name de erfelijke en aangeboren aandoeningen. Door op zoek te gaan naar een eventuele verklaring voor de problemen, maar ook samen met ouders te zoeken naar passende oplossingen om hun kind optimaal te stimuleren en de juiste hulpverlening op te starten, kun je veel voor de kinderen en hun ouders betekenen. Dat geeft mij veel voldoening. Deze zorg doe ik in Zoetermeer al jaren samen met de kinderneuroloog, kinderrevalidatiearts, fysiotherapeut, verpleegkundig specialist en orthopedagoog van IPSE de bruggen.

Daarnaast heb ik een bijzondere interesse en zie ik veel kinderen met nierziekten. Ik vind het leuk om dingen goed uit te zoeken. De PIPO poli waar we als team, een kinder-bekkenbodemfysiotherapeut , kinder-urotherapeut en psychotherapeut , kinderen met incontinentie en herhaaldelijke urineweginfecties helpen, ben ik in 2006 mee begonnen. Deze kinderen zie en behandel ik in nauw overleg met de kinderurologie van het Sophia kinderziekenhuis.

Ik ben ook verbonden aan het LAPPOP spreekuur, Bolsterberg spreekuur en PIPO spreekuur.


L. Langendonck

Kinderarts

  • Algemene kindergeneeskunde
  • Erfelijke en Aangeboren Aandoeningen
  • Kindernefrologie
  • Incontinentie bij kinderen

Opleidingen

  • 1999 - 2004: Opleiding tot kinderarts, Sophia Kinderziekenhuis Rotterdam

Werkervaring

  • 2004 - heden: Kinderarts, HagaZiekenhuis locatie Zoeteremeer (voorheen Langeland Ziekenhuis Zoetermeer)

Nevenfuncties

  • 2006 - 2016: Medisch manager Kindergeneeskunde Langeland Ziekenhuis