Door een verstandige inzet en regie op technologische mogelijkheden vanuit het hart van de zorg kan de magische menselijke interactie gebaseerd op vertrouwen een boost krijgen, dát is waar ik elke dag mijn geluk uithaal als dokter, écht voor een ander te kunnen zorgen!

Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de KU Leuven in België. Daarna specialiseerde ik me in de radiotherapie-oncologie in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis.

Inmiddels ben ik sinds 2009 verbonden aan het HagaZiekenhuis, waarin we ons vanuit diverse samenwerkingsverbanden in een open en gedreven team hebben gericht op een selectie oncologische aandoeningen. Hiermee zijn we enkele jaren geleden begonnen, ingegeven door het feit dat niet alleen expertise van de betrokken dokter op een bepaald domein van belang is, maar minstens zo belangrijk, de expertise ‘achter de schermen’: het gericht, maar ook veilig en vlot kunnen implementeren van nieuwe technologie.

Zelf ben ik erg trots op wat we bereikt hebben in het borgen van de veiligheid van onze processen door inbouwen van controlemomenten in het behandelproces. Iedereen die een behandeling op onze afdeling ondergaat kan erop vertrouwen dat de behandelvoorstellen en plannen door het team gecontroleerd zijn. Het openstaan voor een andere mening houd je scherp en levert uiteindelijk een betere uitkomst voor de patiënt en zorg op.

Het werk is een prachtige mix van menselijke interactie en technologische mogelijkheden, daar zie je dan ook telkens de doorbraken.

Hoe beter technologie ons ondersteunt, hoe meer ruimte voor het menselijke aspect zal ontstaan. Ik ben overtuigd dat mijn toevoeging als arts daar zit: het goed kunnen begrijpen wat de ander beweegt en verwacht, vanuit mijn (en dat van het bredere team) kennis en expertise.

G.G.M. Speijer

Radiotherapeut-Oncoloog

  • Borstkanker
  • Longkanker
  • Klachtengerichte behandeling

Opleidingen en werkervaring

  • 2019: Radiotherapeut-Oncoloog, staflid HagaZiekenhuis, Den Haag
  • 2009: Radiotherapie-Oncologie, Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, Nederlands Kanker Instituut, Amsterdam.
  • 2005: Geneeskunde, katholieke universiteit Leuven, België 

Nevenfuncties

  • Interne auditor NIAZ
  • Lid van redactieraad ICT&Health platform
  • Afgevaardigde in diverse projectgroepen namens beroepsvereniging NVRO en FMS op het gebied van innovatie, technologie en informatie