Van 1982 tot en met 1999 ondersteunde ik de artsen op de polikliniek gynaecologie en verloskunde van het HagaZiekenhuis. Hierna ben ik als ivf-verpleegkundige aan de slag gegaan binnen het HagaZiekenhuis. In 2010 heb ik de opleiding voor echoscopie voor fertiliteitsverpleegkundigen afgerond.

Nadat ik een tijdje had meegelopen op de poli fertiliteit in het HagaZiekenhuis besloot ik als ivf-verpleegkundige aan de slag te gaan. Mijn interesse was gewekt door te zien wat een invloed een onvervulde kinderwens heeft op het leven van mensen. Het voelt zo oneerlijk waarom de een zo makkelijk zwanger wordt en de andere niet. Daarnaast zijn het vaak jonge mensen die voor veel keuzes komen te staan en onbedoeld veelvuldig met de gezondheidszorg te maken krijgen. Wat ik leuk vind aan mijn werk is de begeleiding van deze jonge mensen en ze te kunnen helpen met hun kinderwens. Ook ik word blij wanneer ik hartactie zie op de eerste echo!

Ons team is een hecht en vast team. Wij hebben goede onderlinge communicatie met elkaar. Door de korte lijnen is er een intensief onderling contact en overleg. Ik ben bevoorrecht in dit team te mogen werken.


R.A. Walma

Verpleegkundig consulent

  • IVF