Borstkanker

Topzorg_MenzisBorstkanker of mammacarcinoom is een vorm van kanker die uitgaat van het melkklierweefsel in de borst. In een borstklier kan zich een kwaadaardige tumor ontwikkelen. Het is niet duidelijk waarom dit gebeurt. Een tumor die in de borst ontstaat, blijft in de beginsituatie beperkt tot de borst. Later kan de tumor zich verspreiden via de bloedbaan en de lymfebanen of doorgroeien naar naburig weefsel. Dit wordt een uitzaaiing (metastase) genoemd.

Borstkanker treft vrouwen én mannen

Roze_lintjeJaarlijks treft borstkanker wereldwijd ongeveer 1 miljoen vrouwen. In Nederland krijgt een op de negen vrouwen borstkanker. Het is de meest voorkomende soort kanker bij vrouwen: 22 procent van alle kwaadaardige ziekten bij vrouwen betreft borstkanker.
Omdat mannen ook een kleine hoeveelheid borstklierweefsel bezitten, kunnen zij ook borstkanker krijgen, al komt dat minder vaak voor, ongeveer een op de honderd.

Hoe eerder borstkanker ontdekt wordt, hoe beter de behandelmogelijkheden zijn en hoe hoger de kans op overleving. Vroege ontdekking is dus belangrijk.

Keurmerken

De mammapoli heeft het Menzis TopZorg predicaat voor de behandeling van Borstkanker behaald. Ook heeft de Borstkankervereniging Nederland (BVN) dit jaar weer het roze lintje voor goede borstkankerzorg in 2013 toegekend aan het HagaZiekenhuis. Hiermee voldoet het mammateam van het ziekenhuis aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld en beoordeeld door BVN. Klik hier voor het nieuwsbericht.

Artikel in LEVEN Magazine

De toegewijde Mammapoli van het HagaZiekenhuis - LEVEN Magazine, jaargang 4, nummer 13 (PDF)

Wetenschapelijk tijdschift HagaScoop, gewijd aan borstkankeronderzoek en -behandeling

HagaScoop nummer 1 - 2012

Contact

Mammapoli 
Locatie Sportlaan

Telefoon(070) 210 6772

image_3006Meer informatie