Centrum Marike en HagaZiekenhuis werken samen aan de beste zorg voor oncologische patiënten

29 April 2024

Mooi nieuws voor kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden. Centrum Marike, het inloophuis voor iedereen die geraakt is door kanker, heropent dinsdag 30 april haar deuren. Het HagaZiekenhuis omarmt de heropening van het Centrum en slaat graag de handen ineen om de cirkel van zorg voor oncologische patiënten en hun naasten compleet te maken. Centrum Marike en het HagaZiekenhuis organiseren samen lezingen en themabijeenkomsten, om zo de persoonlijke ondersteuning van het Centrum en de medische expertise van het ziekenhuis dichterbij elkaar te brengen.

Danny Houtsma, internist-oncoloog in het HagaZiekenhuis, is blij dat Centrum Marike weer open gaat: “In het Haga Oncologiecentrum zorgen we niet alleen voor een goede behandeling, maar ook voor de juiste psychosociale ondersteuning en een luisterend oor. Een ontmoetingsplaats als Centrum Marike is een heel waardevolle en belangrijke aanvulling op onze medische zorg. Een plek waar onze patiënten en hun naasten herkenning, begrip, of juist ontspanning en afleiding kunnen vinden.”

Het Oncologiecentrum van het HagaZiekenhuis gaat maandelijkse activiteiten van Centrum Marike ondersteunen met medische expertise. Danny: “Het Centrum is een huiselijke ontmoetingsplek en organiseert activiteiten, bijeenkomsten, workshops en lezingen. Het HagaZiekenhuis draagt graag haar steentje bij door tijdens de maandelijkse themabijeenkomsten de medische expertise te verzorgen. Verschillende medisch en verpleegkundig specialisten komen naar het inloophuis om kennis en tips delen met de gasten. In juni is er een bijeenkomst over het leven met of na borstkanker en in juli gaan we aan de slag met alles over voeding en fysiotherapie.”

Centrum Marike

Centrum Marike, voorheen bekend als Inloophuis Haaglanden, is een huiselijke ontmoetingsplek waar mensen die te maken hebben of hebben gehad met kanker terecht kunnen voor ondersteuning. Bijvoorbeeld voor een luisterend oor en gesprekken met lotgenoten, maar ook voor workshops of themabijeenkomsten. Op www.centrummarike.nl staan de actuele openingstijden en het aanbod aan activiteiten.

Naar het overzicht