Coronavirus/COVID-19: informatie voor patiënten en bezoekers

02 March 2020

In de media is veel aandacht voor het coronavirus. In het HagaZiekenhuis zijn we goed voorbereid. We volgen hierbij de richtlijnen van de Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM/LCI).

Wij willen verspreiding van het coronavirus/COVID-19 voorkomen. Wij vragen u om niet naar het HagaZiekenhuis te komen als:

 • U koorts heeft en
  - hoest en/of
  - kortademig bent
 • En u in de afgelopen 14 dagen bent geweest in: 
  - Noord-Italië (de provincies Lombardije, Veneto, Emiglia Romagna, Piëmonte, Aosta-vallei, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië en Ligurië)
  - China, inclusief Hong Kong en Macau
  - Singapore
  - Zuid-Korea
  - Iran
 • Of u de afgelopen 14 dagen in contact was met een persoon waarbij het coronavirus/COVID-19 is vastgesteld

Handel dan als volgt:

 • Kom niet naar het HagaZiekenhuis.
 • Neem contact op met uw huisarts of de GGD.
 • Bent u patiënt en heeft u een afspraak? Neem contact op met de polikliniek waar u een afspraak heeft. Wij plannen voor u een nieuwe afspraak.

Open Dag uitgesteld

Het is niet duidelijk hoe het coronavirus/COVID-19 zich de komende periode ontwikkelt. We willen het risico voor onze bezoekers, patiënten en medewerkers zo klein mogelijk houden. Daarom stellen wij de Open Dag van zaterdag 21 maart uit.

Wij vinden het jammer dat we dit besluit moeten nemen. Zodra we een nieuwe datum hebben vastgesteld, maken we dit bekend.

Heeft u vragen over het coronavirus/COVID-19?

Alle actuele informatie over het coronavirus vindt u  op de website van het RIVM. U kunt ook bellen naar het landelijke informatienummer: 0800-1351.

Uitleg over het coronavirus/COVID-19

Wat is het coronavirus/COVID-19 precies? Dr. Emile Schippers, internist-infectioloog in het HagaZiekenhuis, legt het uit:


Hoe voorkom je verspreiding van virussen als griep en het coronavirus? Dr. Nathalie van Burgel, arts-microbioloog, legt het uit:

Naar het overzicht