Dekentjes, mutsen en inktvisjes voor te vroeg geborenen

14 November 2018

"Ik vond het zo bijzonder en lief dat ik dit zomaar kreeg!" Andrea van den Bosch is enthousiast over het dekentje en knuffelinktvisje die speciaal voor haar dochter Neva zijn gemaakt. Neva werd, net als haar tweelingbroer Noah, 10 weken te vroeg geboren.

Terwijl haar broertje al snel naar huis mocht, moest Neva op de afdeling Neonatologie van het Juliana Kinderziekenhuis blijven. Inmiddels gaat het gelukkig al een stuk beter met haar. Moeder Andrea was blij verrast toen zij hoorde dat zij het prachtige dekentje en knuffeltje kreeg. "Het gaf mij zo'n warm gevoel dat dit speciaal voor mijn dochter was gemaakt! Ik vind ze prachtig en ben er superblij mee."

De damesclub die speciaal voor de Neonatologie dekentjes en mutsen breien en knuffels haken, hoeven niet zo nodig op de voorgrond. Zij doen het puur om de ouders van de kleintjes ermee te verwennen. Op de Neonatologie vinden de verpleegkundigen het geweldig dat de dames dit voor hen doen. Verpleegkundige Karima Balarbi: "We merken aan de ouders dat zij het enorm waarderen. Ze raken er zelfs door ontroerd. Zo'n persoonlijk cadeau, dat is toch fantastisch.

Andrea van den Bosch en dochter Neva

Neva ligt heerlijk warm onder het hartendekentje dat speciaal voor haar werd gemaakt. Net als de knuffelinktvis in haar bedje. Als Neva naar huis gaat, mag ze de deken en de knuffel meenemen.

Naar het overzicht