Eerste vrijwilliger opgeleid als steward HagaShuttle

07 November 2019

Komt u met de tram of de bus naar het HagaZiekenhuis op locatie Leyweg? Dan kunt u meerijden met de gratis HagaShuttle. Dit zelfrijdende voertuig brengt u veilig naar de hoofdingang van het gebouw. Roger Rijkschroeff is sinds kort steward op de HagaShuttle. Hij is de eerste vrijwilliger die hier speciaal voor is opgeleid.

Roger Rijkschroeff is sinds kort steward op de zelfrijdende HagaShuttle bij het HagaZiekenhuis. Hij is de eerste vrijwilliger die hier speciaal voor is opgeleid.

Tot nu toe werd de HagaShuttle bemand door een medewerker van het HagaZiekenhuis of van de HTM. Met Roger is het team stewards nu dus uitgebreid met een vrijwilliger. “Ik vind het belangrijk om me in te zetten voor de maatschappij”, zegt Roger. “En natuurlijk vind ik het erg leuk om contact te hebben met de patiënt.”

Roger rijdt vanaf nu iedere week een ochtend op de HagaShuttle. Dat doet hij naast zijn baan als ic-specialist bij een grote verzekeraar. Peter Jongman, hoofd Logistieke Dienst, is blij met Roger: “Geweldig dat hij dit wil doen. En hopelijk volgen er snel meer vrijwilligers. Want hoe meer stewards, hoe vaker we de shuttle kunnen laten rijden.” 

Word ook vrijwilliger

Wilt u ook steward worden op de HagaShuttle? Kijk dan op www.werkenbijhaga.nl.


Naar het overzicht