Opleiding tot High Care Neonatologieverpleegkundige in Juliana Kinderziekenhuis officieel erkend door CZO

03 May 2022

Het verschil maken voor pasgeborenen en hun ouders. Dat kan als High Care Neonatologieverpleegkundige (in opleiding) in het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ). De opleiding in het JKZ is onlangs officieel erkend door het College Zorg Opleidingen (CZO).

Op de afdeling Neonatologie van het JKZ bieden we iedere dag (hoog)complexe zorg aan pasgeboren kinderen en hun ouders. Dat kan niet zonder gespecialiseerde neonatologieverpleegkundigen. Om nu en in de toekomst onze hoogwaardige zorg te kunnen blijven leveren, investeert de afdeling in het duurzaam opleiden van verpleegkundigen.

"De erkenning door het CZO is een mooie mijlpaal. Het geeft aan dat op de afdeling Neonatologie sprake is van een stimulerend opleidingsklimaat. Dat ervaar ik ook echt zo. We zoeken telkens naar nieuwe opleidingsmogelijkheden. Dat vinden we hier heel belangrijk", zegt praktijkopleider Dorien Riemvis. "Juist door het zoeken en ontwikkelen van nieuwe opleidingsplekken bieden we een dynamische leeromgeving. We hopen daarmee verschillende jonge professionals warm te maken voor dit mooie vak."

Minor voor hbo-v studenten

De afdeling Neonatologie werkt binnenkort mee aan een pilot waarbij hbo-v studenten een minor Neonatologie kunnen doen. "Dat geeft studenten de mogelijkheid zich te verdiepen en te differentiëren", zegt Wendy Heemskerk, opleidingsadviseur HagaAcademie & Innovatie. "Hiermee krijgen hbo-v studenten een beter beeld van de specialistische zorg. En dat vergemakkelijkt de doorstroom naar de vervolgopleiding tot High Care Neonatologieverpleegkundige."

Wil jij het verschil maken voor pasgeborenen en hun ouders? Ga aan de slag als High Care Neonatologieverpleegkundige (in opleiding) in het Juliana Kinderziekenhuis. Bekijk onze vacatures


Naar het overzicht