Expertisecentrum Hemofilie voldoet opnieuw aan kwaliteitseisen

31 October 2023

Het LUMC-Haga Hemofiliebehandelcentrum is opnieuw gecertificeerd als expertisecentrum voor hemofilie en aanverwante aandoeningen. Het centrum voldoet aan alle belangrijke kwaliteitseisen. Opvallende conclusies: het team bestaat uit gemotiveerde inspirerende medewerkers die met passie over hun werk vertellen. Er is heldere contactinformatie en de dossiervoering en protocollen zijn op orde. Ook is het team laagdrempelig benaderbaar, zowel tijdens en buiten kantooruren.

De samenwerking tussen LUMC en het HagaZiekenhuis werkt goed, zo constateerden de auditors (kwaliteittoetsers) afgelopen september. Zij bekeken de hemofiliebehandeling van volwassenen en kinderen vanaf de preconceptie tot aan de ouderdom. Dit gebeurde fysiek in Leiden en daarom maakten de collega’s in het HagaZiekenhuis een video met uitleg en beelden over onze werkwijze. Een filmpje dat we ook aan (nieuwe) patiënten aanbieden zodat zij kennis kunnen maken met het centrum.

Patient op afdeling Hemofilie Internist-hematoloog Paula Ypma is blij met het positieve resultaat. “Iedereen is heel druk bezig geweest om dit resultaat te halen. We zijn natuurlijk elke dag met kwaliteit bezig, maar als een audit komt zet je extra puntjes op de i. Ik ben heel tevreden over onze samenwerking met het LUMC en blij met de conclusies.”

In het rapport stonden wat kleine verbeterpunten genoemd die direct na de audit zijn aangepakt. Er is daarom geen reden voor een tussentijdse extra audit. In september 2026 is de volgende kwaliteitscontrole.


Naar het overzicht